PDL cere din nou ca Silviu Radu sa fie dat afara din Consiliul Judetean Braila

P1060714

PDL Braila continua sa solicite punerea in discutia plenului Consiliului Judetean a situatiei consilierului Silviu Radu si constatarea incetarii de drept a mandatului acestuia. Consilierul PDL Marian Sarbu (foto)  a cerut acest lucru si la cea mai recenta sedinta a CJ, cand l-a intrebat pe secretarul judetului, Nicu Filote, de ce se refuza sistematic sa puna pe ordinea de zi a unei sedinte CJ un proiect de hotarare prin care Radu sa fie scos din acest for legislativ, din moment ce a fost exclus din PDL – pe listele caruia a candidat – inca din luna februarie.

“De ce nu a fost pusa pe ordinea de zi niciodata incetarea mandatului de consilier a domnului Radu Silviu, tinand cont ca am facut trei adrese catre Consiliul Judetean Braila? Pana acum nu a fost suspendata hotararea de excludere a acestuia din partid si nefiind suspendata aceasta hotarare, trebuia sa-i inceteze mandatul de consilier”, a spus Sarbu.

Secretarul judetului a explicat: “In momentul de fata, pe rolul instantei judectoresti se afla contestatia formulata de domnul Radu Ioan Silviu, exista certificatul de grefa care confirma acest lucru, iar in ceea ce priveste neincluderea pe ordinea de zi a sedintei, documentul pe care dvs l-ati trimis acum a fost prezentat domnului vicepresedinte, el a fost repartizat doamnei director Dutu si sigur ca vom da un raspuns, ca sa aveti cunostinta ca acel proces inca se deruleaza.

Nu pun eu proiectul de hotarare privind incetarea mandatului pe ordinea de zi, pentru ca proiectele care se pun pe ordinea de zi sunt formulate de presedinte, vicepresedinte, consilieri”.

Filote a admis ca nu stie daca instanta a suspedat hotararea de excludere din partid a lui Radu, dar a declarat ca o sa se interesee de acest aspect:  „In momentul in care dvs vreti sa formulati un asemenea proiect, veniti, va stau la dispozitie si va spun inca o data, o ma adresez Tribunalului, ca sa imi spuna daca hotararea de excludere e suspendata – si atunci sigur ca toata lumea o sa stie care este situatia”.

Amintim ca Silviu Radu inca se judeca cu PDL Braila, contestand legalitatea procedurii prin care a fost exclus din partid, desi  a precizat de mai multe ori ca nu doreste sa revina in partid, ba mai mult, el s-a declarat oficial ca fiind consilier independent, odata cu aparitia “Odonantei Dragnea”.