PDL-isti si PNL-isti vor vota laolalta, pentru excluderea Simonei Draghincescu din PNL Braila

1463613_432889710145683_863691207_n

Liberala Simona Draghincescu este pe cale sa fie exclusa din partid, dupa ce in ultimele luni si-a atacat sistematic diversi colegi de partid – tinta sa principala fiind viceprimarul Alexandru Danaila – si a combatut vehement in Consiliul Local Municipal diverse proiecte de hotarare initiate chiar de PNL. Desi exista o decizie a conducerii centrale PNL care stipuleaza ca orice liberal care isi ataca public un coleg de partid va fi exclus, Draghincescu a facut acest lucru luni la rand, fara ca liderii organizatiei judetene sa ia vreo masura de care sa stie opinia publica, sau macar membrii PNL. In acest context, liberalii sunt din ce in ce mai nemultumiti ca se tolereaza astfel de “rebeliuni” ce arunca o pata pe imaginea PNL, mai ales ca Draghincescu si-a facut un titlu de glorie in a se razboi cu dusmanii din propriul partid in vazul lumii, la modul cat mai public cu putinta. De altfel, multi dintre liberalii braileni sunt convinsi ca aceasta fost o strategie bine pusa la punct a colegei lor, care si-a dorit sa-si faca imagine de luptatoare impotriva coruptiei si de victima, dupa ce va fi data afara din PNL – imagine numai buna de exploatat pentru campania  electorala a Simonei Draghincescu la Primaria municipiului. Ceea ce i-a indignat insa pe membrii PNL a fost faptul ca acesteia i se permite sa-si faca imagine in defavoarea imaginii organizatiei liberale, care este clar afectata de “circul si atacurile care curg fara incetare”, dupa cum admitea astazi chiar seful PNL Braila, Catalin Boboc.

Liderul liberal admite ca ieri, dupa o discutie cu Draghincescu, in care i-a cerut personal sa respecte disciplina de partid, aceasta i-a spus clar ca are de gand sa continue in acelasi stil. L-am intrebat astazi pe Boboc daca are de gand sa ia masuri, sau va tolera in continuare dizidenta lui Draghincescu, cu costuri pentru imaginea PNL Braila, insa acesta a refuzat sa faca orice fel de comentarii, pe motiv ca inca nu a discutat subiectul cu forul de conducere al organizatiei. ”Tot ce am avut de spus, am spus in acea declaratie. Deocamdata, nu mai am nimic de adaugat”, ne-a raspuns Boboc.

Potrivit unor surse liberale, insa, tot mai multi membri de partid cer sa se ia masuri transante impotriva lui Draghincescu, pe motiv ca aceasta ar sfida, pur si simplu, atat conducerea organizatiei, cat si pe simplii liberali, intr-o perioada in care PNL se pregateste de alegeri. Aceleasi surse sustin ca la viitoarea sedinta a conducerii PNL se va propune aplicarea deciziei centrului si excluderea din partid a Simonei Draghincescu, propunere ce are mari sanse sa treaca la vot, chiar daca in forul de conducere judetean sunt mai multi PDL-isti (partid din care provine consilierul municipal vizat) decat PNL-isti. Sursele amintite mai spun ca de multa vreme, singurul aparator al Simonei Draghincescu  in PNL Braila a ramas co-presedintele Alexandru Nazare (foto), insa nici acesta nu mai poate sa o ”acopere” la nesfarsit.