Pe 1 iunie va avea loc deschiderea oficială a Orășelului Copiilor. În perioada 1-4 iunie cei mici vor avea parte de o distracție de zile mari în Parcul Monument

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunță pe o rețea de socializare că joi, 1 iunie, va avea loc deschiderea oficială a Orășelului Copiilor din Parcul Monument, după ce a cesta a trecut printr-un amplu proces de reabilitare.

În perioada 1-4 iunie cei mici se vor bucura nu doar de joacă, ci si de un program artistic variat, ce cuprinde spectacole diverse, teatru pentru copii, personaje pe picioroange si din desene animate. În plus, în aceeași perioadă în Parcul Monument se va desfășura Festivalul Dulciurilor.
Nu în ultimul rând, sâmbătă, 3 iunie, la ora 18, va avea loc  un concert susținut de Andra Gogan.
„Orășelul Copiilor a fost modernizat, extins și include zone noi pentru toate categoriile de vârstă. Cu siguranță zona Skate Park va fi una dintre cele mai frecventate!
NOTĂ:
– Nu dorim sa punem garduri, dar dacă vom constata că tineri… mai mari vor vandaliza parcul (Atenție, sunt camere!), vom pune gard bordurat în spate, pe lateral și mic în față (la fel ca în celelalte parcuri de joacă)
– Dacă cei mici vor arunca scoarța de pe alei, anul viitor o vom înlocui cu tartan (prevederile din avizul de mediu includ obligatii pe care le-am respectat)
– În toamnă se va însămânța cu gazon și se vor planta pomi din specii ornamentale”, declară Marian Dragomir.

Acesta a făcut câteva precizări și în ceea ce privește alte investiții din municipiu destinate copiilor:  „AU FOST MODERNIZATE TOATE PARCURILE DE JOACA DIN CARTIERE – ultimile 10 parcuri finalizate în 2023 sunt:
– Careu Parc Monument
– Gradinița 47 Pinochio
– Cămin Cultural N. Chercea
– Parc Erou Caporal Constantin Mușat – extindere
– Piața Călărași IV
– Str. Trandafir Djuvara – în spate la Kaufland Viziru
– Str. I. C. Brătianu, Bl. 2A și 2B
– Cartier Obor Bl. R7, Fundația Lumina
– Str. Gen. Eremia Grigorescu Bl. 9PP
– Str. General Eremia Grigorescu Bl. 1
În funcție de spațiul disponibil, s-au modernizat parcurile existente sau au fost extinse cu aparate pentru fitness, terenuri pentru sport, zone de recreere, aparate de forță, mese de tenis, tartan si instalații de joacă noi pentru copii.
AVEM ÎN LUCRU:
– Skate Park 2 Faleza Dunării – fonduri europene
– Parc de Fitness Faleza Dunării – fonduri europene”.