Pe 8 mai încep lucrările de modernizare a căii de rulare tramvai din Parcul Monument. Din aceeași dată se va întrerupe circulația tramvaielor în Brăila; în locul acestora vor fi folosite autobuzele, pe câteva trasee nou înființate

Luni, 8 mai, vor începe lucrările de modernizare pe calea de rulare tramvai din Parcul Monument pe tronsonul cuprins între strada Pietății și Șoseaua Buzăului, inclusiv bucla de întoarcere a tramvaiului.

Proiectul este realizat cu fonduri europene și va include:

– Lucrări de amenajări pentru protecția mediului și aducerea la starea inițială a terenului

– Lucrări de modernizare cale de rulare tramvai inclusiv înlocuire stâlpi și fir de contact

– Lucrări de amenajare a 3 stații de călători: intrare în parc pe ambele sensuri și la intersecția cu Șoseaua Buzăului

– Lucrări de modernizare a iluminatului public

– Lucrări de modernizare parte carosabilă adiacentă liniei de tramvai între strada Pietății și intrarea în Parcul Monument

– Lucrări de semnalizare rutieră.

Termenul de finalizare este de 7 luni.

Investiția a fost atribuită prin licitație publică cu suma de 25.537.681,59 lei (aprox 5.200.000 euro)  și va fi executată de Asocierea Tancrad – Oldroad Construct.

Ca urmare a acestor lucrări, începînd cu aceeași dată, se întrerupe circulația tramvaielor în municipiul Braila. Transportul public în comun se va asigura doar cu autobuzele, inclusiv pe următoarele trasee nou înființate: *Bariera Călărașilor – Bulevardul Dorobanților – Calea Galați – Cimitir Sf. Maria și retur; * Șos. Buzăului, de la stația Covoare – la str. Chișinău și retur.