Pe surse: Contor branșat ilegal găsit la un imobil care-i aparține fostului prefect al Brăilei, fost secretar de stat Cătălin Boboc. În cauză s-a întocmit dosar penal. Boboc: „Nu există așa ceva. Eu am tot ce trebuie, am contor, am toate facturile”

O echipă care făcea verificări în teren a descoperit astăzi un contor branșat ilegal la un imobil din strada Diana din municipiul Brăila. Potrivit unor informații obținute pe surse, clădirea îi aparține liberalul Cătălin Boboc, fost președinte PNL Brăila, fost senator, fost prefect, fost secretar de stat în Ministerul Muncii.

La solicitarea noastră de a ni se transmite un punct de vedere oficial pe această temă, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Brăila ne-au trimis următorul comunicat: „Astăzi, 3 octombrie, un angajat din cadrul S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila a sesizat ofițerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila cu privire la faptul că în urma unor verificări efectuate pe raza municipiului ar fi identificat un contor branșat ilegal, aflat sub tensiune. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar la adresa indicată nu au fost identificate persoane, în continuare efectuându-se cercetări în vederea identificării proprietarilor imobilului și stabilirii cu exactitate a situației de fapt.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe  la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale”.

Contactat telefonic, Cătălin Boboc a declarat pentru MD Press: „Eu nu am așa ceva. Nu există așa ceva. Eu am tot ce trebuie, am contor, am toate facturile, nu există așa ceva. Am un imobil pe strada Diana, dar nu m-a anunțat nimeni că ar fi fost vreun control acolo și nu are de ce să mă anunțe, că nu am nimic ilegal. Nu există așa ceva”.

Potrivit Legii 102/ 2012, „executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.