Pe surse, de la recenta ședință PSD Brăila: Președintele Chiriac a promis că în alegerile locale din 2024 PSD Brăila va obține scoruri mai mari decât în 2020. Nimeni nu l-a crezut. Primarul Dragomir se simte sabotat de conducerea centrală PSD

Ședință la PSD Brăila, după ce luni de zile membrii forurilor de conducere ale organizației nu au mai fost convocați la nicio întâlnire oficială la partid, deși cei mai mulți dintre ei considerau că ar fi cazul. Nu de alta, dar pe fondul unor gafe personale, președintele social-democraților brăileni, Iulian Chiriac, pierde continuu puncte pe partea de imagine; liderul Municipalei PSD Brăila, primarul Marian Dragomir, se duce și el în jos ca popularitate (nu că n-ar sta liniștit din punct de vedere al mandatului următor), din cauza numeroaselor șantiere începute, întârziate, amânate, neterminate, iar PSD, ca partid, pierde și procente, și primari.

În plus, faptul că Marian Dragomir și Iulian Chiriac au declanșat un război cu presa care le cere informații publice pe teme de interes pentru comunitate și că de teamă că nu pot da răspunsuri care să-i avantajeze, cei doi preferă să încalce legea, refuzând să organizeze conferințe de presă lunar, nu a fost nici el prea apreciat de unii dintre colegii cu mai multă experiență în partid. Din ce am aflat, aceștia l-au sfătuit pe Chiriac să înceteze acest război și să ofere acces liber la informațiile publice, fiindcă aroganța cu care îi tratează pe ziariștii care-i pun întrebări incomode despre subiecte de interes public nu-l va avantaja, pe termen lung. Discuțiile nu au avut loc în această ședință, ci în particular, în urmă cu ceva timp, iar Chiriac a spus că e treaba lui ce face în relația cu ziariștii respectivi și au urmat niște expresii mitocănești caracteristice liderului PSD. Despre subsemnata a spus că aș fi o curvă și că va găsi el o variantă „ca să mă calce de cap”, iar despre o altă colegă a afirmat că ar fi „o fomistă, o nesimțită”.

Revenind la ședința PSD de vineri, în acest context deloc roz pentru  organizație, președintele Chiriac s-a angajat că va obține cu partidul său un scor mai mare decât în 2020. Din ce am aflat de la sursele noastre, nu l-a crezut nimeni dintre cei prezenți, fiindcă toți trăiesc în Brăila și văd că lucrurile merg în jos, nu în sus, pentru PSD. Chiriac a mai spus că nu concepe ca PSD să nu aibă majorități în CLM și Consiliul Județean, după alegerile din 2024.

De asemenea, el a declarat că îl deranjeaza foarte mult „atacurile la persoană” pe care le-a lansat președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, la adresa sa și că „o să intre personal în luptă cu Popa” – referirea este la faptul că până acum, de câte ori era întrebat de ziariști cum comentează declarațiile lui Popa la adresa sa, refuza să comenteze. Din ce se vede, strategia asta n-a fost cea mai inspirată, așa că acum Chiriac o să încerce altă variantă.

De asemenea, Iulian Chiriac a abordat și problema primarilor PSD din județul nostru care trec la PNL și a spus că după ce Popa i-a luat pe primarii PSD din Chiscani și Viziru și pe primarul de la Racovița (PMP), „cine știe pe unde mai umblă” liberalul, pentru a lua și alți primari.

În ceea ce-l privește, președintele Organizației Municipale PSD Brăila, primarul Marian Dragomir, a afirmat că are senzația că este sabotat de conducerea centrală a partidului. El a spus că nu este posibil ca PSD să-l dea afară din funcție de 4 ori pe inspectorul școlar general Cătălin Canciu (PNL) și Popa să îl pună înapoi de 5 ori. Dragomir a mai declarat că nu îi este frică de Canciu, ca și contracandidat la Primărie, dar faptul că PSD nu reușește să-l scoată pe acesta definitiv de la ISJ nu este un semn bun în ochii electoratului.

Primarul a mai spus că el, unul, va vota împotriva alianței cu PNL, fiindcă nu este de acord sub nicio formă să facă alianță cu Popa.

Fănel Burtea, presedintele Organizației de Pensionari a PSD Brăila, s-a arătat îngrijorat de scăderea în popularitate a PSD în rândul vârstnicilor – el a spus că din ce a constatat în ultima vreme, „pensionarii nu mai sunt cu ei” (cu PSD-ul).

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns