Pe surse: La finalul unei ședințe cu scântei la AUR Brăila, în seara asta omul de afaceri Florin Cîrligea a spus că-și dă demisia din partid

Ședință cu scântei în această seară la AUR Brăila, care s-ar fi lăsat cu demisia lui Florin Cîrligea.

Potrivit unor surse din partid, omul de afaceri Florin Cîrligea – care oficial este președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din AUR Brăila, dar de fapt este cel care conduce filiala – a fost pus în dificultate de circulara trimisă de președintele partidului, George Simion, prin care cere tuturor filialelor AUR din țară ca miercuri seara să picheteze sediile PSD din municipiile reședință de județ cu lumânări aprinse și să mobilizeze la această acțiune cel puțin 200 de persoane în fiecare județ. În plus, fiecare dintre organizațiile județene trrebuie să aducă cel puțin 200 de persoane sâmbătă la  București, la un miting ce se va desfășura în fața sediului PSD.

Potrivit surselor noastre, una dintre problemele lui Cîrligea este că nu vrea să deranjeze PSD-ul local, prin organizarea acțiunii de miercuri, 7 februarie, în fața sediului social-democraților.

O altă problemă este aceea că Florin Cîrligea nu are de unde să adune 200 de persoane pe care să le aducă în fața sediului PSD Brăila și cu atât mai mult, să le ducă la mitingul de la București, fiindcă în realitate organizația județeană AUR nu are atât de mulți membri pe cât spun cei care o reprezintă la nivel de conducere și în plus, dintre cei care erau la venirea lui Cîrligea, mulți sunt împotriva lui și nu vor participa la nicio acțiune organizată de el.

În al treilea rând, Florin Cîrligea nu mai este dispus să investească fără număr, fără număr la partid, fiindcă deja are semne de întrebare cu privire la faptul că va avea un loc pe lista la alegerile parlamentare și adevăratul motiv al trecerii la AUR a fost acela că spera că acest partid îi va asigura un mandat de parlamentar la alegerile din acest an.

Potrivit surselor noastre, omul de afaceri a spus în această seară în cadrul Biroului Județean al AUR, că nu i se pare corect să se organizeze acea acțiune cu lumânări doar la sediul PSD, fiindcă și PNL este la guvernare. Mai mult, el a spus să se ducă alți membri AUR la sediul PSD Brăila, fiindcă el s-ar duce la sediul PNL cu lumânări.

În plus, Florin Cîrligea le-a spus celor prezenți că sunt cheltuieli foarte mari pentru desfășurarea activității politice și că el nu le mai poate susține de unul singur, fiindcă a băgat destui bani până acum. Omul de afaceri le-a cerut celor prezenți să contribuie și ei pentru acoperirea cheltuielilor cu actțiunea de miercuri, cu acțiunea de sâmbătă și la acoperirea cheltuielilor pe care le implică amenajarea noului sediu de pe Calea Dorobanților, suma despre care a vorbit el fiind de 3.500 lei/ persoană.

Dat fiind că unii dintre colegii din AUR au avut niște poziții critice la adresa sa și în plus, mai mulți membri AUR Brăila au trimis la București reclamații cu privire la modul în care înțelege el să conducă filiala, Cîrligea s-a supărat, a spus că „ăsta nu e partid”, că „nu se poate așa ceva” și că își va da demisia. În final, Florin Cîrligea a dat mâna cu cei prezenți la ședință și le-a spus că „e ultima oară când se vede cu ei”.