Pe surse: Lista liberalilor care vor sa candideze la Camera Deputatilor si Senat

p1120490

Maine va avea loc sedinta in care se va decide lista candidatilor PNL Braila la alegerile parlamentare de la finalul acestui an. Potrivit unor surse interne, lista liberalilor braileni care si-au anuntat in scris intentia de a candida la Camera Deputatilor este urmatoarea:

*Mihai Danut- senator

*Catalin Boboc- senator

*Vasile Varga- deputat

*Marian Sarbu – consilier judetean

*Ovidiu Nechita – consilier judetean, om de afaceri

*Cristan Pricop – consilier municipal, medic

*Danut Lungu – consilier judetean, om de afaceri

*Antoaneta Ionita – medic, fosta sefa a UPU de la Spitalul Judetean Braila

*Costel Balan – consilier municipal

*Vasile Dogarescu – om de afaceri care a prosperat in perioada primarului Cibu, cand firma sa furniza carburant societatii “Braicar”.  Mai exact, firma lui Vasile Dogarescu, „Eldomir Impex”, si-a adjudecat licitatia de la „Braicar” privind alimentarea cu motorina a autobuzelor societatii amintite. In cursa pentru acest  contract de 1 milion de euro de la „Braicar” s-a aflat atunci si „Comision Trade”, apartinand lui Florin Cirligea (pe atunci, membru al PLD), care a si contestat rezultatul initial, insa Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins contestatia.

*Ionel Meirosu – primar Surdila Greci

Ionel Meirosu este primarul care, dezamagit de rezultatele slabe obtinute la nivel national de PNL la alegerile locale din vara acestui an, declara presei locale: “Eu sunt foarte dezamagit de rezultatul slab pe tara si daca as avea ocazia, le-as cere demisia lui Blaga (Vasile Blaga, co-presedinte PNL – n.r) si Gorghiu (Alina Gorghiu, copresedinte PNL -n.r)”.

*Radu Popa – primar Ciresu, ai carui fii au fost implicati in fel de fel de scandaluri care au ajuns in paginile presei locale si centrale. Spre exemplu, Mihai si Alexandru Popa, cei doi fii ai liberalului Radu Popa, au fost, alaturi de un grup de prieteni de-ai lor, implicati unui scandal de proportii in iunie 2014, in comuna Largu, din judetul Buzau, conflictul degenerand intr-o bataie cu bate si cutite. (Infobraila)

De asemenea, Alexandru Popa a fost acuzat ca ar fi batut cu pumnii si cu bata un barbat, in luna aprilie a acestui an, presa locala primind informatii  potrivit carora fiul primarului ar fi “smecherul Faureiului” si ar avea la activ mai multe episoade violente, in care si-a facut de cap, dand cu pumnul. In cauza amintita s-a deschis dosar penal (debraila.ro)

Pe de alta parte, si despre primar insusi au aparut informatii ca n-ar fi un tip foarte tolerant. Spre exemplu, anul trecut, un barbat din satul Vultureni, comuna Ciresu, se plangea ziaristilor ca a ajuns să traiasca in teroare din cauza lui Radu Popa (Obiectiv- Vocea Brailei)

*Emilian Prunau – avocat, decanul Baroului Braila

*Adrian Vacu – consilier judetean

*Mihai Isvoranu – medic veterinar

*Adriana Bogatu – profesor la Colegiul National “Nicolae Balcescu”

*Ciprian Terente – director la o companie multinationala

*Angel Balan

*Irinel Plosca

Pe de alta parte, pentru Senat nu sunt decat 3 doritori:

*Florin Carligea – consilier judetean, om de afaceri

*Alexandru Danaila – consilier judetean, fost viceprimar

*Dan Buteica – director Ceprohart.