Pe surse: Mai mulți primari social-democrați brăileni au decis să nu mai candideze la următoarele alegeri locale. Unii vor să se retragă definitiv din politică

Mai mulți primari social-democrați brăileni au decis să nu mai candideze la următoarele alegeri locale. Unii dintre aceștia au multe mandate la activ și potrivit informațiilor pe care le-am aflat pe surse, o parte dintre ei nu doar că nu vor mai candida, ci au hotărât să se retragă definitiv din politică și să nu se mai implice nici în susținerea viitorilor candidați ai PSD la alegerile locale din 2024.

Potrivit surselor noastre, acești primari și-au anunțat deja intențiile la o ședință ce a avut loc la PSD Brăila înainte de Paște.                           Astfel, ar fi vorba despre primarii următoarelor localități: Însurăței (Ionel Gheorghe, care ar fi spus că nu-l mai interesează politica), Roșiori (Neculai Soceanu), Tudor Vladimirescu (Vasile Constantin) și Râmnicelu (Lucian Chiru). De asemenea, primarul comunei Dudești, Marian Bocănel, care nu mai are dreptul să candideze la alegerile locale din 2024, ca urmare a constatării încălcării regimului juridic al conflictului de interese în actualul mandat, ar fi decis să se retragă definitiv din politică.

În aceste condiții conducerea PSD Brăila trebuie să-și găsească noi candidați pentru localitățile amintite, precum și pentru cele 2 comune ai căror primari social-democrați au anunțat deja că vor candida pentru PNL la următoarele alegeri, respectiv Chiscani (Costică Cojea) și Viziru (Ana Cornelia Măcrineanu). Și din ce am aflat pe surse, vor mai fi și alți primari social-democrați brăileni care vor trece la PNL în perioada următoare.