Pe surse: Recenta majorare a tarifului apei potabile costă scump PSD Brăila, ca imagine. Conducerea PSD crede că dacă-l schimbă din funcție pe directorul Mangiurea rezolvă problema. Noul director general al CUP Dunărea ar putea fi Marius Dobrotă

Conducerea PSD Brăila ia în calcul, în sfârșit, să facă o schimbare în conducerea Companiei de Utilități Publice (CUP) Dunărea (asta în caz că mai aveați dubii cine stabilește cu adevărat persoanele care conduc CUP Dunărea).

PSD are un interes foarte mare să se asigure că are oamenii săi la conducerea CUP: fondurile consistente (europene și nu numai) care sunt investite de CUP Dunărea în diverse proiecte/lucrări de amploare și care trebuie să fie gestionate cu maaaaare atenție, dacă înțelegeți la ce ne referim.

Dacă vorbim doar de cele peste 240 milioane de euro (fără TVA), obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare – bani cu care  urmează să fie reparată întreaga rețea veche de canalizare, să se extindă rețeaua de apă și canalizare în tot județul și să se doteze CUP Dunărea cu utilaje și instalații noi –, vă dați seama că e de mâncat o pâine bună. Dar mai sunt și alte proiecte, și alte lucrări, fiindcă la rețeaua de apă și canalizare a județului vor fi lucrări de executat ani mulți de-acum înainte, vor fi bani buni de câștigat ani mulți de-acum înainte.

Ca să vă dăm un exemplu: „Nu mai puțin de patru contracte uriașe a obținut de la Compania de Utilități Publice Dunărea, în mai puțin de șase luni, o asociere formată din trei firme. Una dintre acestea, chiar liderul asocierii, este Concivia SA, controlată de fostul baron Gheorghe Bunea Stancu, administrator și acționar fiind fiul său. Mai bine de trei sferturi din bani provin din fonduri europene.

Valoarea totală a contractelor este de 50 de milioane de euro (fără TVA), fiind vorba despre lucrări care vizează alimentarea cu apă potabilă a populației”, scria debrăila în luna ianuarie a acestui an.

Pentru necunoscători, Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, fost președinte PSD Brăila.

Actualul manager Silviu Mangiurea (PSD) a câștigat în 2016 concursul pentru funcția de director general al CUP Dunărea. Întâmplător, în Consiliul de administrație al CUP Dunărea și-au făcut loc și alți PSD-iști. Sunt buni, frate, n-ai ce face, nu le-o ia nimeni înainte când e să participe la concursuri! Vin bine pregătiți…

În 2020 i-a fost reînnoit mandatul lui Mangiurea, așa cum a fost reînnoit mandatul tuturor celor din Consiliul de Administrație al CUP Dunărea Brăila: teoretic, încă 4 ani alături de Mangiurea & Co.

Spunem „teoretic”, pentru că după bătaia de joc cu apa de ploaie, care ne ustură la buzunare și când nu plouă, după bătaia de joc cu apa care numai potabilă nu era, dar era facturată ca apă potabilă, după bătaia de joc cu achiziția unor mașini de lux pentru CUP Dunărea, bătaia de joc cu ultima scumpire a tarifelor la serviciile de apă și canalizare, care ne-a adus în topul național, a fost cireașa pe colivă: sunt tot mai mulți brăileni nemulțumiți de CUP, de managementul prestat de Silviu Mangiurea și de faptul că și conducerea Primăriei (PSD) și cea a Consiliului Județean (PSD) i-au asigurat spatele directorului general al CUP în toți acești ani.

Dat fiind că popularitatea PSD în județul Brăila se duce în jos în ultima perioadă, din mai multe motive (nu că PSD n-ar fi în continuare pe locul I în opțiunile brăilenilor, dar nu mai e ce-a fost), conducerea PSD Brăila ia la modul serios în calcul varianta de a-l scoate din schema CUP pe Mangiurea, că dă rău tare la imagine pentru social-democrați.

Din ce ne spun sursele noastre, o discuție în acest sens a avut deja loc la partid și Mangiurea se va retrage înainte de anul 2024, că atunci sunt alegeri și nu le dă mâna PSD-iștilor să intre în alegeri cu el la CUP, că-și dau singuri cu firma-n cap.

Din ce am aflat, varianta care este luată în calcul la acest moment pentru funcția de director general al CUP Dunărea este Marius Dobrotă (evident, PSD), angajat al CUP Dunărea, care în aprilie 2022 a fost nevoit să renunțe la calitatea consilier județean ca urmare a unor comentarii pro-Rusia și anti-NATO pe care le-a făcut pe o rețea de socializare, precum și a considerațiilor legate de „proștii care ne conduc” – referire la guvernul PSD-PNL-UDMR. În contextul războiului din Ucraina, Dobrotă a criticat faptul că Guvernul României a decis să permită trecerea prin țara noastră a armamentului oferit Ucrainei de țări NATO și l-a lăudat pe Nicolae Ceaușescu.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns