Pe surse: Reuniune de taină a PSD-iștilor brăileni. Chiriac încearcă să-i facă pe primarii PSD să nu mai dea bir cu fugiții prezentându-le sondaje de tot râsul: Marian Dragomir – 80% din opțiunile brăilenilor, Iulian Chiriac – 70% din opțiuni

Reuniune de taină a PSD-iștilor brăileni desfășurată timp de două zile (ieri și alaltăieri) la Sărata Monteoru, ca să pună țara (mai exact, județul) la cale, în pregătirea alegerilor locale și parlamentare. Președintele PSD Brăila, Iulian Chiriac, a considerat necesară o astfel de întâlnire, dat fiind că nici n-a preluat bine șefia organizației și a început să piardă primari: unii renunță să mai candideze (și parte dintre ei vor să se retragă definitiv din politică), unii au plecat la PNL și din ce am auzit noi, alții sunt cu bagajele făcute, pregătiți de mutare în PNL.

„Taina” nu ține neapărat de faptul că onor conducerea PSD Brăila și-a dorit să nu se afle că a avut loc această întâlnire, ci în special de faptul că președintele Iulian Chiriac &Co doreau să nu se afle ce s-a discutat acolo. Și nici nu e de mirare că doreau să nu se afle ce s-a discutat, fiindcă probabil erau și ei conștienți că dacă se află, n-o să fie de bine.

Unu la mână, nu e de bine dacă se află că noul președinte Iulian Chiriac n-a reușit să-i convingă pe toți primarii care încă mai sunt ai PSD să vină la acea întâlnire. Unii dintre ei n-au considerat necesar să se deplaseze la Sărata Monteoru numai pentru că i-a chemat Chiriac.

În caz că încă nu au aflat, le spunem noi celor care au absentat nemotivat că în cadrul discuțiilor tovărășești s-a făcut un apel la unitate și s-a afirmat că nu trebuie să mai plece niciun primar PSD la PNL.

Din informațiile pe care le avem noi, domnul președinte Chiriac va avea o dezamăgire pe tema asta…

Doi la mână, nu este de bine dacă se află că pentru mobilizarea activului de partid care încă mai este în partidul care trebuie, adică PSD, li s-au prezentat celor prezenți rezultatele unor „sondaje” care spun că la ora actuală primarul Marian Dragomir are 80% din voturile alegătorilor și Iulian Chiriac are 70% din voturi.

Noi știm că președintele Chiriac le-a spus în față unora dintre primarii PSD că are o părere foarte proastă despre nivelul lor de inteligență, dar să vii cu asemenea procente înseamnă să ai impresia că primarii din PSD Brăila sunt forme de viață fără creier – în caz că nu știați, există și așa ceva. Evident că niciunul dintre primarii prezenți n-a crezut o asemenea aberație. N-au putut să râdă pe față, că se supăra domnul președinte, dar s-au distrat după aceea, între ei.

Tot la rubrica „Cascadorii râsului” (cacofonia nu e întâmplătoare), Iulian Chiriac le-a spus celor prezenți că brăilenii îi apreciază foarte mult pe el, ca președinte al Consiliului Județean și pe primarul Marian Dragomir, pentru că au multe realizări și au transformat Brăila într-un punct de atracție pentru investitori și că el, Chiriac, este cel mai bun președinte al unei filiale PSD din țară.

Trei la mână, nu e de bine dacă se află că mulți dintre cei care au fost prezenți la întâlnire au o nemulțumire foarte mare: aceea că mai nou, președintele Chiriac l-a adus „în capul mesei” la partid pe Nicu Ardeleanu, un om de afaceri care, după cum se aude, va fi pe primul loc pe lista PSD Brăila pentru Senat.

Dincolo de faptul că președintele Chiriac vrea să-l facă parlamentar PSD pe un om care de-abia a intrat în partid, dincolo de faptul că primarii PSD nu sunt foarte încântați de omul Nicu Ardeleanu, ceea ce-i deranjează cel mai mult e altceva: potrivit surselor noastre, Ardeleanu ar fi participat la o întâlnire a fermierilor brăileni unde ar fi spus că intră în politică și ar fi afirmat că „se duce la PSD, să-i scoată din c…t”. La acea întâlnire erau și fermieri care sunt membri PSD și care au dat informația mai departe șefilor lor de partid.

Sursele noastre spun că Marian Dragomir ar fi fost indignat că Ardeleanu a vorbit în acest fel de PSD și acesta este motivul pentru care între el și Iulian Chiriac au apărut disensiuni. Pe Chiriac nu l-a deranjat acea exprimare.

În al patrulea rând, Chiriac le-a mai spus colegilor că dușmanul de clasă, liberalul Alexandru Popa, care se încăpățânează să atace PSD din toate pozițiile, are o firmă de PR de la Bucuresti pe care o plătește cu bani mulți, că-și permite, și de-aia se descurcă destul de bine ca imagine publică. Deci problema e la Popa, că și-a luat o firmă de PR, nu la ei. Problema e la Popa, nu e că primarul Marian Dragomir și președintele CJ Iulian Chiriac și-au schimbat complet atitudinea față de ziariștii care le pun întrebări incomode, că nu mai organizează conferințe de presă, că nu mai răspund întrebărilor incomode ale ziariștilor, că președintele CJ Iulian Chiriac i-a interzis vicepreședintelui CJ Ionel Epureanu să mai dea informații presei.

Da, problema e la Popa, clar!