„Peisaj Newyorkez întrerupt” – lansare de carte

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila va găzdui vineri, 5 aprilie, la ora 17.00, lansarea volumului „Peisaj Newyorkez întrerupt”, al autoarei Violeta Craiu. Cartea a apărut anul acesta la editura Sympoesium din Iași și cuprinde povestiri inspirate din realitate.

Vor prezenta scriitorii Angela Baciu, Marius Chelaru și Valentin Popa.

În programul evenimentului mai figurează câteva momente muzicale susținute de Florin Lazăr, profesor de chitară la Școala Populară de Artă „Vespasian Lungu” și Rodica Gorgovan, solist vocal.

Violeta Craiu este membră a Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iași. Ea colaborează cu mai multe publicații din țară și din străinătate, iar unele dintre poeziile sale au fost traduse în limba maghiară, bulgară, engleză, portugheză, chineză.

Craiu este inițiatoarea proiectului cultural „Dialoguri lirice la Dunăre” (2017-2018), desfășurat în Brăila, Tecuci, Galați și Tulcea în Anul Centenarului Marii Unirii și „Brăila 625″. De asemenea, este inițiatoarea proiectului „Interferențe culturale interetnice” (2019), unde partener, alături de Uniunea Scriitorilor din România Filiala Iași, este Muzeul Brăilei „Carol I” – Secția de Etnografie.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns