Pentru curajul de care au dat dovadă ieri și salvarea unor locatari blocați în apartamente în urma unui incendiu, trei jandarmi brăileni au fost avansați în grad la excepțional

Avansări în grad la excepțional la Jandarmeria Brăila, după ce trei jandarmi și-au riscat viața ieri, pentru a salva mai mulți locatari dintr-un bloc în care luase foc un apartament.

La momentul la care a fost anunțat la numărul de urgență 112 incendiul de la etajul III al unui bloc din strada Ghioceilor, o mașină a Jandarmeriei se afla în patrulare în apropiere, astfel încât echipajul a ajuns imediat la fața locului, misiunea acestuia fiind aceea de a asigura perimetrul. Când au ajuns acolo, cei câțiva locatari care reușiseră să iasă din apartamentele lor erau foarte speriați și le-au spus jandarmilor că mai sunt pe scară, de la etajul II în sus, mai multe persoane care nu pot ieși din cauza fumului puternic.

Pentru că nu mai era timp de pierdut, plutonierul adjutant Alexandru Abăseacă, plutonierul Andrei Petrea Andrei și plutonierul adjutant Florin Bogdan au folosit măștile din dotare și au intrat în apartamentele de pe scară, evacuând toate persoanele – printre care se aflau și copii – și asigurându-se că acestea sunt în afara oricărui pericol.

La fața locului au ajuns în scurt timp 3 autospeciale de stingere, 1 ambulanță  SMURD și 1 autoscară. Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp de pompieri. Pentru ca locatarii să poată reveni în locuințe, echipajele operative au derulat apoi misiuni de evacuare a fumului de pe casa scării și apartamente.

Ca urmare a curajului de care au dat dovadă cei trei jandarmi în această misiune, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, col. Nicolae Iulian Albăceanu, a decis să-i avanseze în funcție la excepțional:

-plutonier adjutant Alexandru Abăseacă a fost avansat la gradul de plutonier adjutant șef;

-plutonier Andrei Petrea – avansat la gradul de plutonier major

-plutonier adjutant Florin Bogdan – avansat la gradul de plutonier adjutant șef.


Precizăm că este pentru a doua oară când col. Albăceanu face avansări la excepțional, în calitate de șef al Jandarmeriei Brăila, pentru a onora meritele unor subordonați de-ai săi care s-au remarcat în misiunile executate.