Peste 12.100 de cutii cu alimente gratuite au ramas in depozite, fiindca saracii Brailei n-au venit sa le ia

faina-ue

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, a anuntat astazi ca s-a incheiat actiunea de distribuire a alimentelor comunitare catre nevoiasii din municipiu. Ca in fiecare an, Municipalitatea a ramas cu gramada de alimente in depozite, pentru ca multi dintre beneficiari nu au catadicsit sa vina sa si le ia, desi se dadeau gratis. Simionescu a precizat ca 30% din totalul ajutoarelor nu au fost revendicate: “Am incheiat – desi cuvantul nu mi se pare tocmai potrivit – situatia ajutoarelor comunitare. La suplimentar am mai dat pachete pentru 4.541 de persoane si ne-au ramas 12.160 de cutii. Am facut notificare catre Prefectura, sa vedem cui le vor redistribui dumnealor, in functie de  solicitarile care exista in judet. Asa cum am spus, am dat de la 1 martie, pana in saptamana de Paste pentru toti cei care au venit sa si le ia. Nu putem sa tinem magaziile cu oameni care sa stea acolo, doar-doar s-o mai gandi cineva sa vina sa-si ia ajutoarele alimentare. Nu mai spun ca produsele respective au si ele un termen de garantie, ca noi le avem din decembrie in depozite si asta inseamna ca in mai se fac sase luni de zile. Chiar daca acestea au garantie un an de zile, nu putem sa le mai tinem la noi, fiindca e acela depozit, dar nu e depozit de produse alimentare.

Deci noi discutam despre oameni saraci, dar cand e vorba de distribuit gratis astfel de produse, asa cum stiti, n-am reusit sa dam tuturor celor pe care ii avem pe lista, inventariati. La inceput nu au venit 10%, acum, cam 30%…”.

Amintim ca in sezonul rece 2014-2015, cantitatea de alimente alocata pentru o persoana a fost urmatoarea: ulei – 4 litri, zahar –  4 kg, faina –  6 kg, malai – 6 kg, paste fainoase – 2 pungi, conserva carne de porc – 8 cutii, conserva carne de vita – 6 cutii, conserva pate de ficat – 10 cutii.

Initial, pe lista beneficiarilor a fost  un numar de 12.338 persoane din municipiu, iar  la 1 martie ramasesera neridicate 21.242 cutii cu ajutoare alimentare. Nici cei carora li s-a oferit sansa sa mai ia cate doua cutii cu ajutoare, dupa ce luasera o prima transa, nu s-au mai sinchisit insa sa vina, astfel incat, la finalul actiunii, Primaria a ramas cu 12.160 de cutii pe care le va redirectiona, cel mai probabil, catre alte localitati din judet, unde nevoiasii vor fi mai interesati sa primeasca alimente gratis.