PESTE 175.000 LEI DE LA BUGETUL MUNICIPIULUI, PLATITE IN 2016 UNOR FUNDATII PROFILATE PE SERVICII DE ASISTENTA SOCIALA

In cursul anului 2016, Primaria municipiului Braila a acordat subventii  in valoare totala de 175.234 lei, pentru o serie de fundatii care detin unitati de asistenta sociala. Mai concret, este vorba despre subventii acordate lunar, care la nivelul anului 2016 au fost: * 100 lei/persoana asistata, pentru centre rezidentiale; * 50 de lei/persoana asistata, pentru centre de zi; * 50 lei/persoana asistata, pentru unitati de ingrjire la domiciliu.

Fundatiile cu care Primaria Braila a incheiat conventii, in acest sens, au fost:

*Asociatia de Binefacere “Diaconia” – Centrul Rezidential “Caminul Sperantei”, pentru acordarea serviciilor de gazduire pe perioada nedeterminata, asistenta medicala si ingrijire, suport emotional si consiliere psihologica, educare, socializare si petrecere a timpului liber, reintegrare familiala si comunitara pentru un numar mediu lunar de 40 persoane de persoane asistate.

Valoarea totala a subventiei acordate acestei fundatii de catre Primarie, in cursul anului 2016, a fost de 48.000 lei.

*Asociatia “Speranta”, prin Centrul de zi “Teodor Speranta”, pentru acordare serviciilor de recuperare, socializare si petrecere a timpului liber, unui numar de 15 persoane asistate.

Valoarea totala a subventiei acordate acestei fundatii de catre Primarie, in cursul anului 2016, a fost de 7.697 lei.

*Organizatia “Trebuie” pentru copii si adulti cu nevoi speciale, prin Centrul de zi “Cati”, pentru acordarea serviciilor de recuperare si reabilitare, sprijin pentru integrare sociala si profesionala, activitati si servicii de consiliere, informare si mediere profesionala, suport si asistenta pentru familie si copii aflati in dificultate, pentru un numar mediu lunar de 26 de persoane asistate.

Valoarea totala a subventiei acordate acestei fundatii de catre Primarie in cursul anului 2016 a fost de 15.6000 lei.

*Fundatia “Surorile Clarise ale Sfantului Sacrament”, prin Centrul rezidential “Surasul Marielei”, pentru acordarea de servicii de gazduire pe perioada nedeterminata, suport emotional si dupa caz, consiliere psihologia, educare, socializare si petrecere a timpului liber, reintegrare familiala si comunitara, unui numar mediu lunar de 26 de persoane asistate.

*Fundatia “Surorile Clarise ale Sfantului Sacrament”, prin Centrul de zi, pentru acordarea serviciilor de educare, consiliere psihologica pentru copii si familie, socializare si petrecere a timpului liber, reintegrare familiala si comunitara, pentru un numar mediu lunar de 12 persoane asistate.

Valoarea totala a subventiei acordate acestei fundatii de catre Primarie, in cursul anului 2016, pentru cele doua centre amintite, a fost de 25.410,37 lei.

*Asociatia “Aura 2010”, prin Centrul de zi “Darius”, pentru acordarea serviciilor de consiliere sociala, informare, socializare si petrecere a timpului liber, educare, consiliere psihologica, prepararea si servirea hranei, pentru un numar mediu lunar de 30 persoane asistate.

* Asociatia “Aura 2010”, prin Centrul de ingrijire si asistenta sociala pentru persoane cu handicap “Caminul Sperantei”, pentru acordarea serviciilor de gazduire pe perioada nedeterminata, ingrijire personala, recuperare, socializare si petrecere a timpului liber, pentru un numar mediu lunar de 40 de persoane asistate.

Valoarea totala a subventiei acordate acestei fundatii de catre Primarie, in cursul anului 2016, pentru cele doua centre amintite anterior, a fost de 46.400 lei.

*Fundatia Lumina Braila, prin Centrul de pregatire pentru o viata independenta, pentru acordarea de servicii de gazduire temporara pentru un numar mediu lunar de 17 persoane asistate.

*Fundatia Lumina Braila, prin Centrul care acorda servicii de ingrijire si asistenta la domiciliu persoanelor varstnice, pentru servicii de menaj la domiciliu, asistenta medicala si ingrijire pentru un numar mediu lunar de 40 de persoane asistate.

Valoarea totala a subventiei acordate acestei fundatii, de catre Primarie, in cursul anului 2016, pentru cele doua centre amintite, a fost de 37.127,12 lei.