PESTE 20 DE MILIARDE LEI VECHI CHELTUITE DE „BRAICAR”, PENTRU ACHIZITIA UNOR AUTOBUZE DE CAPACITATE MICA

23 de miliarde lei vechi, fara TVA – atat au costat cele 12 autobuze noi, de capacitate mica, ce au fost achizitionate de firma “Braicar”, pentru transportul de calatori pe raza municipiului. Primele 9 autobuze de acest tip au fost prezentate astazi presei de catre conducerea Primariei Braila, cu precizarea ca celalalte 3 masini urmeaza sa soseasca pana la finele acestei luni.

Primarul Marian Dragomir a precizat ca autobuzele respective vor intra pe traseu in primul rand pe traseele 16 si 17, care pana acum au fost asigurate de transportatorii privati: “Sunt primele noua autobuze de mica capacitate venite in municipiu, care vor asigura un transport civilizat, in special pe traseele 16 si 17, preluate de la operatorii privati. Consideram ca prin aceste autobuze de mica capacitate putem sa intram pe strazile mici din Braila, pentru a veni in intampinarea dorintelor cetatenilor, de a respecta aceste trasee. Putem sa oferim un transport de calitate, pentru a se face diferenta intre ceea ce ne-am asumat si ceea ce oferim, intre ceea ce ofera altii si ceea ce ofera Primaria Braila. Credem intr-un transport civilizat si modern oferit tuturor locuitorilor municipiului Braila si anul viitor vom aloca inca din luna ianuarie fonduri suplimentare, pentru ca flota de autobuze a <<Braicar>> sa se modernizeze atat cu autobuze de capacitate mica, cat si cu autobuze de capacitate medie.

Este foarte important ca municipalitatea sa ofere si abonamente subventionate partial, in momentul de fata, elevilor – si in viitor, in totalitate – , studentilor sa le oferim abonamente subventionate total si la fel si pensionarilor, pentru ca astfel ne pregatim pentru a sustine si transportul civilizat in municipiu, dar si pentru a aduce o forma de sprijin celor care invata aici, indiferent daca sunt elevi sau studenti”, a declarat Marian Dragomir.

Noile autobuze beneficiaza de climatizare, afisaj electronic, camere video in interior si rampa pentru persoane cu dizabilitati.