PESTE 2,5 MILIOANE LEI PLATITE PENTRU SALARIILE ASISTENTILOR PERSONALI AI PERSOANELOR CU HANDICAP DIN BRAILA, IN PERIOADA IULIE-DECEMBRIE 2016

In  perioada iulie-decembrie 2016, la nivelul Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Braila s-au aflat in evidenta un numar de 265 persoane cu handicap grav, care au beneficiat de asistenti personali. Mai exact, este vorba despre 89 de persoane cu handicap fizic, 20 de persoane cu handicap somatic, 7 persoane cu handicap vizual, 80 de persoane cu handicap mintal, 5 persoane cu handicap psihic, 61 de persoane cu handicap asociat si 3 persoane cu SIDA.

In plus, fata de asistentii personali mentionati, in aceeasi perioada au mai fost angajati 48 de asistenti personali.

Din totalul asistentilor personali aflati in plata la finele anului 2016, 103 au supravegheat si acordat ingrijire unor copii cu handicap, iar restul, adultilor. Pe de alta parte, din totalul asistentilor personali aflati in evidenta DAS Braila, 230 sunt rude de pana la gradul IV ale persoanelor cu handicap.

Suma totala platita in cea de-a doua jumatate a anului 2016 pentru salariile asistentilor personali aflati in evidentele DAS Braila a fost de 2.521.157 lei.

“Urmare a dimensionarii in bugetul Directiei de Asistenta Sociala a sumelor necesare platilor drepturilor salariale pentru aceasta categorie de salariati, municipiul Braila se inscrie printre localitatile din judet care si-au indeplinit fara intarzieri sau amanari aceasta obligatie legala”, se arata intr-un raport al directiei amintite.