Peste 3 milioane lei investite în Grădința „Luceafărul”, printr-un proiect cu finanțare europeană

„Cea mai frumoasă grădiniță din Brăila” – este expresia folosită de primarul Brăilei, Marian Dragomir, la finalul  proiectului de eficientizare energetică a Grădiniței cu program prelungit „Luceafărul”, realizat cu fonduri europene. Mai exact, este  vorba de un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare totală de 3.212.535,87 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 2.315.722, 41 lei.

Perioada  de derulare a lucrărilor a fost de 12 luni, între 1.03.2021 și 28.02.2022.

Managerul de proiect Emilia Moroianu a dat astăzi mai multe detalii despre acest proiect:

La rândul său, primarul Marian Dragomir a declarat că Municipalitatea va aloca în continuare sume suplimentare grădiniței, la rectificarea de buget, pentru modernizarea gardului și a curții interioare, dar și pentru achiziția unor piese de mobilier.

Directorul grădiniței, Andreea Goliță, a vorbit despre faptul că deja o parte dintre copii au vizitat unitatea după finalizarea lucrărilor și au fost extrem de încântați de ceea ce au văzut. Aceasta a mai declarat că se bucură că va avea posibilitatea să continue lucrările de modernizare în cadrul a două proiecte noi, ce vizează modernizarea curții în baza unei concepții moderne, precum și înlocuirea mobilierului vechi.

300 de copii vor beneficia de modernizarea Grădiniței „Luceafărul”.