Peste 50% din munitia descoperita in 2013 la nivelul judetului a fost functionala

munitie2

*mai exact, zeci de proiectile descoperite pe camp, in curtile oamenilor sau in cimitire ar fi putut exploda in orice moment

 

Din cauza faptului ca linia frontului a fost in apropierea judetului Braila, ne situam in prima jumatate a topului national, din punct de vedere al munitiei asanate din teren. A spus-o astazi inspectorul-sef al ISU Braila, lt. col Cristian Ion, in cadrul unei conferinte de presa organizate cu ocazia implinirii a 81 de ani de la infiintarea Protectiei Civile in Romania.

„In zona de competenta a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” Braila, in anul 2013, formatiunea de Protectie Civila a intervenit la 42 asanari a teritoriului de munitie ramasa neexplodata si 5 distrugeri de munitie, iar pana la data de 28.02.2014 a intervenit la alte 4 asanari a teritoriului de munitie ramasa neexplodata.

In anul 2013 au fost monitorizate 3917 transporturi de deseuri si substante periculoase si 162 transporturi speciale, ce au tranzitat zona de competenta a Inspectoratului, iar pana la data de 28.02.2014, au fost monitorizate 433 transporturi de deseuri si substante periculoase si 23 transporturi speciale.

De asemenea, in urma situatiei operative de la nivelul judetului Galati, cand s-au inregistrat ploi cu caracter torential si inundatii, au fost trimise in  sprijin  in zona  amintita, pentru interventie, forte si mijloace din cadrul ISU Braila, in vederea evacuarii apei din locuinte si a asigurarii apei potabile cu o instalatie de potabilizare a apei”, a declarat lt col. Ion, cu acest prilej.

El a mai precizat ca jumatate din proiectilele asanate din teren in cursul anului trecut erau functionale si exista, deci, pericolul de explozie. Potrivit lt. col Ion, vestea buna este ca numarul proiectilelor depistate in diverse zone ale judetului a scazut in mod constant, in ultimii ani.