Peste 76 de milioane de lei alocate în acest an pentru investiții în infrastructura de irigații de la nivelul ANIF Brăila

77. 406.000 lei – este valoarea totală a investițiilor ce vor fi realizate pe raza județului Brăila, așa cum este prevăzut în Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România.

Potrivit unei informări prezentate de directorul ANIF Brăila, Mihaela Raluca Bordei, lucrările de investiții constau în: *reabilitarea stațiilor de pompare și repompare; *reabilitarea canalelor; *reabilitarea construcțiilor hidrotehnice, podețelor, subtraversărilor, etc.

„În anul 2021, prin programul amintit, la nivelul Filialei ANIF Brăila sunt în curs de execuție 10 proiecte, din care 9 pe raza județului Brăila și unul pe raza județului Vrancea. Suma alocată acestor investiții pentru anul în curs este de 76.106.000 lei, din care până la data întocmirii raportului au fost realizate lucrări în sumă de 23.428.904.12 lei (30%). Din cauza faptului că în acest an s-au înregistrat precipitații însemnate cantitativ lucrările au fost sistate. Ulterior, ca urmare a începerii campaniei de irigații, acestea au rămas sistate, însă odată cu încheierea campaniei de irigații toate lucrările vor fi reluate”, se precizează in documentul amintit.

Lucrările care sunt în execuție sunt următoarele:

Lucrările de irigații și desecare la nivelul județului Brăila sunt distribuite pe 14 amenajări hidroameliorative, după cum urmează:

Filiala ANIF Brăila asigură apă și pentru județul Ialomița, pentru o suprafață de 79.836 ha, prin amenajarea Ialomița Călmățui, dar și pentru județul Vrancea, pentru o suprafață de 10.434 ha, prin amenajarea Ciorăști Măicănești.

Pe total filială, până la această data s-au înființat un număr de 135 de Organizații ale Utilizatorilor de Apă (OUAI), din care 127 sunt în județul Brăila (și acoperă o suprafață de 240.172 ha, reprezentând 65% din suprafața agricolă a județului), iar 12 sunt în județul Vrancea.