PETRACHE: IN ROMANIA, NU FIECARE GUVERN A VENIT CU PROPRIA OPINIE DESPRE AUTOSTRAZI, CI FIECARE MINISTRU A VENIT CU PROPRIA OPINIE!

Presedintele interimar al PNL Braila, Marian Petrache, considera ca marea problema in Romania este ca toti au pareri inainte de campania electorala – “si atat”. Petrache a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca sunt unele chestiuni de importanta majora care nu poti fi rezolvate de un singur partid, cu solutii proprii, ci trebuie analizate in comun, de toate partidele importante si de societatea civila, iar strategiile aferente trebuie stabilite de comun acord si puse in aplicare de orice guvern, indiferent de culoarea politica. Printre chestiunile de importanta majora pentru Romania asupra carora nu s-a ajuns la o solutie agreata de toate partile implicate, liderul liberal le-a amintit pe cele legate de autostrazi si de educatie, unde strategiile guvernamentale s-au schimbat de nenumarate ori de-a lungul timpului: ”Sunt probleme care trebuie acceptate de intreaga societate – si partide politice, si societatea civila – si daca sunt acceptate, atunci sigur vor fi puse in aplicare.

Daca, de exemplu, in Romania partidele politice ar fi acceptat toate care sunt autostrazile ce trebuie facute neaparat si isi propuneau, asa cum ne-am propus, sa intram in Uniunea Europeana si in NATO – doua obiective de politica si externa, dar si interna -, probabil ca aveam si autostrazi. Dar la noi, nu fiecare guvern a venit cu propriile lui autostrazi, ci fiecare ministru!

Nu mai vorbesc de Educatie; la Educatie fiecare ministru a venit cu teoria lui despre cum trebuie sa fie sistemul educational”.