PETRACHE: NU TOTI PRIMARII SI PRESEDINTII DE CONSILII JUDETENE VOR SA FURE. UNII VOR SA FACA TREABA

Presedintele PNL Braila, Marian Petrache, considera o “ipocrizie” faptul ca PSD spune ca legislatia cu privire la achizitii publice este proasta si pune toate problemele aparute in acest domeniu in carca Guvernului Ciolos, care conducere tara de 1 an, in conditiile in care inaintea actualului executiv, social-democatii au avut guvernul propriu timp de 3 ani.
Marian Petrache admite ca in principiu, primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), are dreptate cand spune ca nu poate repara strazile din cauza contestatiilor care blocheaza licitatia si deci, incheierea contractului pentru lucrarile respective. Seful PNL Braila afirma ca si el, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Ilfov, are aceleasi probleme cu licitatiile.

Pe de alta parte, liderul liberal crede ca edilul-sef ar trebui sa dea vina pe propriul partid, care nu a facut legile cum trebuie, nu pe premierul Ciolos si pe Guvernul lui, care au facut doar cateva modificari ale legislatiei cu privire la achizitiile publice: “Pe fond, sunt de acord cu primarul, ca traiesc aceeasi drama, nu pot sa-mi execut bugetul, pentru ca licitatiile sunt foarte greoaie. Deci trebuie sa gasim o formula prin care licitatiile sa se desfasoare in alt mod, iar contestatiile sa se desfasoare mai repede.
Si aici functionam dupa acelasi principiu: toti suntem hoti. De la asta plecam, ca toata lumea vrea sa fure. Ei, sunt unii care nu vor sa fure, vor sa faca treaba. Aia are vor sa fure si fura, sa intre la puscarie, domnule, fara niciun fel de problema. Dar ce facem cu aia care vor sa faca treaba?
Deci trebuie modificata legea si din punctul meu de vedere”.