PETRACHE (PNL): NU CRED CA UN PRIMAR VREA SA INTRE IN PUSCARIE CA PROSTUL, PENTRU CA SPRIJINA SPORTUL!

Presedintele interimar al PNL Braila, Marian Petrache, este constient ca in randul populatiei din Romania, clasa politica are o imagine foarte proasta si crede ca vina pentru aceasta situatie o poarta chiar politicienii. Petrache a comentat astazi intr-o conferinta de presa ca era de datoria clasei politice sa duca tara in directia buna, insa “noi am dus-o cu oistea-n gard”, iar efectul, in planul imaginii, se vede.

Liderul liberal a mai spus ca daca intr-o anumita situatie Curtea de Conturi acuza unele nereguli,  9 din 10 romani sunt convinsi ca s-au facut ilegalitati, pentru ca sunt de parere ca toti politicienii “sunt o apa si-un pamant”: “Nu stiu daca este stat in stat Curtea de Conturi, dar cred, in general, ca toate aceste entitati – ca Curte de Conturi, ca e DIICOT, ca e DNA, au rostul lor in viata noastra, sa ne pazeasca de lucruri foarte grave; in acelasi timp, cred ca rolul de indrumare trebuie sa fie mult, mult mai dezvoltat si mai eficient, astfel incat sa avem cat mai putini oameni care gresesc”.

Pe de alta parte, seful PNL considera ca unele persoane care fac parte din organele de control “isi fac ambitii personale, ca vor ei, pentru ca stiu ca legea nu-i sanctioneaza. In acelasi timp, trebuie sa recunoastem ca sunt primarii care n-au bani sa treaca strada, dar cheltuiesc banii pe sport, sau pe alte chestii cultural, sau pe alte … ati vazut, fac Zilele comunei, te ia ameteala, dar el n-are bani sad ea cu var prin gradinita comunei, daca o avea si pe-aia. Deci trebuie sa fie un echilibru in toate”.

Cat priveste situatia de la Primaria Braila, care a fost obligata sa intrerupa finantarea sportului local, dupa ce Curtea de Conturi a acuzat ca s-ar fi facut plati nelegale in 2915 – desi in 2014 s-a finantat sportul in acelasi mod si Curtea de Conturi a spus ca este legal -, Marian Petrache a declarat: “Nu putem sa traim fara sport, nu avem cum sa traim, in toata lumea civiliata se face acest lucru, dar trebuie sa avem practici unitare, pentru ca nu cred ca vreun primar vrea sa intre la puscarie ca prostul, pentru ca sprijina sportul”.