Petrea: Atat PSD, cat si UNPR avem cel putin cate doua propuneri pentru functia de subprefect al Brailei

P1080890

Liderul UNPR Braila Dorin Silviu Petrea declara ca partidul sau inca nu a decis daca va cere colegilor din alianta de guvernare locala dreptul de a nominaliza viitorul subprefect al Brailei. Deputatul Petrea spune ca decizia definitiva se va lua maine sau poimaine, dupa ce presedintele UNPR local, Marioara Nistor, ca veni in Braila: “Noi am avut niste discutii preliminare, urmeaza sa mai vorbim, sa ne hotaram, pentru ca de data asta vrem ca decizia sa fie luata de comun acord si sa fie o persoana nu neaparat inregimentata politic, cat sa fie un tehnocrat, ca sa spun asa.

Am rugamintea sa ne lasati pana maine, cand vine doamna presedinte Nistor, cand vom lua o decizie in acest sens, daca cerem sau nu ca subprefectul sa fie nominalizat de noi. Noi am purtat in week-end discutii de principiu, se doreste sa fim toate cele trei partide de acord, pentru a lua in calcul niste oameni mai putin implicati politic. Nu exista specializarea de prefect sau subprefect, ca nu se face o scoala speciala, dar trebuie sa fie niste oameni care vin din sistem, sa fie functionari publici, sa aiba o vechime si eu imi doresc foarte mult sa fie tineri, de 35-45 de ani – si cam asta a fost discutia, la nivel de principii. Nu am trecut la nivelul la care sa vorbim despre ce partid nominalizeaza subprefectul si nici nume nu s-au dat. Eu asta i-am rugat si pe colegii de alianta, sa astepte pana vine si doamna Nistor si pana marti – miercuri, cel tarziu, vom avea si un nume”.

Intrebat daca, de principiu, UNPR Braila are si niste persoane in vedere, pentru cazul in care va nominaliza viitorul subprefect, deputatul a confirmat acest lucru: “Fiecare dintre noi, si PSD-ul, si UNPR-ul are in vedere niste nume. PC-ul a spus ca are prefectul si nu mai are pretentia sa nominalizeze subprefectul si a facut un pas inapoi. Si PSD-ul, si noi avem  cate doua nume; noi avem cel putin doua nume, ca posibile propuneri pentru functia de subprefect, in cazul in care il desemnam noi. In cazul in care nu il vom desemna noi, PSD-ul are si el doua propuneri”.