Petrea: CJ ar putea da la schimb un alt teren, pentru a evita defrisarea padurii Stejarul

P10709218

Deputatul UNPR de Braila Dorin Petrea este de parere ca din punct de vedere al costurilor, nu renteaza construirea unui complex sportiv pe terenul din padurea Stejarul. Intr-un comunicat dat publicitatii, Dorin Petrea sustine ca a fost mereu impotriva defrisarii padurii amintite, fie pentru a construi un complex social-sportiv, asa cum au anuntat investitorii care vor taierea copacilor, fie in orice alt scop: “Logic vorbind, este o nebunie sa distrugi 13 de hectare de padure pentru a construi un complex, sau orice altceva. Cine vrea sa construiasca se poate orienta spre un teren viran, iar investitia pe acel spatiu este mult mai pertinenta, nu trebuie sa platesti pentru despadurire si reimpadurirea altor zone – si vorbim de o investitie de 4, chiar 5 milioane de euro. Ceea ce se intampla este aberant si trebuie sa gasim urgent solutii legale”.

Acesta spune ca autoritatile locale si de mediu nu ar trebui sa aprobe niciodata defrisarea partiala sau totala a unei paduri, fie ele si in proprietate personala: „Regimul de administrare al padurilor este stabilit de Codul Silvic si respectarea acestuia trebuie supravegheata de institutiile abilitate. Este impardonabil faptul ca ne taiem padurile si le exportam ca busteni. Solutii pentru stoparea acestui fenomen exista, trebuie insa vointa pentru adoptarea si implementarea acestora”.

Parlamentarul UNPR sustine ca una dintre variantele de salvare a Padurii Stejarul ar putea fi o interventie a Consiliului Judetean, care ar putea oferi la schimb un teren propice pentru construirea unui complex sportiv: „Nu trebuie comis un abuz, trebuie respectate reglementarile in vigoare in ceea ce priveste interventia autoritatilor in procesul investitional al unor organisme private. Si chiar daca s-a aprobat defrisarea, lucru pe care-l consider gresit, insa atata timp cat nu sunt culcati la pamant toti copacii, avem inca posibilitatea sa schimbam destinul acestei paduri si trebuie sa facem acest lucru”.

Declaratiile lui Petrea vin in contextul in care astazi, incepand cu ora 14, la sediul Primariei Chiscani au loc dezbateri publice pe acest subiect.