Petrea: Dupa alegerile din 2016, Braila va avea 7 parlamentari, in loc de 10

378522_289680037816592_1122685600_n

Deputatul UNPR de Braila Dorin Silviu Petrea saluta adoptarea, astazi, in Camera Deputatilor, a legii alegerilor parlamentare, gratie careia dupa alegerile parlamentare din 2016 se va ajunge la un numar mai mic de deputati si senatori, comparativ cu cel actual. Petrea precizeaza ca urmare a aplicarii acestei noi legislatii in 2016, judetul Braila va avea 7 parlamentari: 2 senatori si 5 deputati: „Daca proiectul de lege va fi promulgat, atunci la alegerile parlamentare de anul viitor vom vota pe liste, iar norma de reprezentare va fi de un senator la 168.000 de locuitori si un deputat la 73.000 de locuitori, deci pentru Braila, un total de 7 parlamentari. In 2012 am avut 10 alesi, in baza sistemului mixt. Consider ca revenirea la aceasta modalitate de organizare a scrutinului va elimina riscul de a avea din nou un Parlament mamut, iar senatorii si deputatii vor fi stimulati sa puna mai mult accent pe fapte, decât pe vorbe”.

Potrivit deputatului UNPR, legea prevede noi masuri pentru prevenirea votului ilegal: „Votul nu este conditionat de inregistrarea in Registrul electoral, insa cred ca este un prim pas pentru implementarea unei infrastructuri informatice care sa permita prevenirea fraudarii votului. Totodata, cred ca aceasta masura ar putea fi in viitor modalitatea de estimare a numarului de alegatori, astfel incât din punct de vedere logistic sa fim pregatiti”.

Dorin Petrea saluta si infiintarea Centrului „Expert electoral”, organism aflat in subordinea Autoritatii Electorale Permanente, care va asigura cercetarea in acest domeniu si va avea responsabilitatea instruirii si pregatirii oficialilor electorali.

Amintim ca in urma alegerilor din 2012, Braila este reprezentata in Parlament prin senatorii Ion Rotaru (PSD), Catalin Boboc (PNL), Mihai Danut (PNL) si deputatii Dorin Silviu Petrea (UNPR), Vasile Varga (PNL), Alexandru Nazare (PNL), Marian Dragomir (PSD), Marioara Nistor (UNPR), Mihai Tudose (PSD), Cristian Rizea(PSD).