Petrea “a inceput demersurile” pentru ca in 2018 “sa construim istorie la Braila”

P1120700

Hotarat  sa-si faca o campanie electorala sustinuta, in forta, in vederea candidaturii sale (inca nevalidate de conducerea partidului) la Primaria Brailei, deputatul UNPR Dorin Silviu Petrea continua seria comunicatelor de presa zilnice (azi a transmis doua). Fiindca mega-proiectul sau privind Sistemul Urban Braila- Galati a devenit la fel de enervant ca si proiectele cu podul peste Dunare sau aeroportul, va scutim de efortul de a citi un intreg comunicat de presa pe aceasta tema, si o sa facem rezumatul lui: bla…bla…bla.

Cel de-al doilea comunicat pe ziua de azi ne informeaza ca pe langa Sistemul Urban Braila-Galati, de care se ocupa nemijlocit, Dorin Petrea  mai lanseaza astazi si o asa-numita Initiativa „Braila 650”, despre care deputatul a decis, fara sa intrebe pe nimeni (in afara de cei din cabinetul sau, care sunt obligati prin natura serviciului sa zica da), ca “este un proiect al fiecarui brailean” si ca atare, spune el, “ma astept sa vad o implicare fara precedent”. Ups, am imbarligat-o, ca noi nu vrem sa ne implicam asa, pe neve!

In orice caz, dupa cum aflam din comunicatul de presa nr. 2, initiativa „Braila 650”, este un “proiect sociocultural, care cuprinde proiecte educative, sportive, turistice”. Dat fiind ca acest al doilea comunicat de presa este … cum sa spunem… prea bun, prea ca la tara, il redam integral: <<„Braila 650” nu este un proiect personal, de partid, politic sau orice alta varianta restrictiva. Este un proiect al fiecarui brailean si ma astepta sa vad o implicare fara precedent. Am inceput demersurile pentru ca anul 2018 sa fie unul de sarbatoare pe noi toti, in care sa construim istorie pentru copiii nostri. As vrea ca fiecare cetatean din Braila sa se intrebe: „Ce pot eu sa fac pentru orasul meu?”, a declarat deputatul UNPR.

Acesta a explicat ca proiectul va cuprinde actiuni organizate cu sprijinul Centrului International pentru UNESCO din Braila, al Muzeului Brailei si tuturor autoritatilor. Mai mult, Dorin Petrea sustine ca spera ca pana in 2018 tabara Blasova, Lacul Sarat, Insula Mica a Brailei si Centrul Istoric sa fie reamenajate sau cel putin in proces.

„Vreau sa repornim motoarele orasului nostru, iar acest lucru se face prin proiecte care apartin oamenilor. Este nevoie de implicare continua, de identificarea celor mai bune solutii, a celor mai bune idei, a surselor de finantare potrivite. Trebuie sa redam Brailei spiritul boem de altadata, iar acest lucru nu poate fi facut de un parlamentar, de un politician, nici macar de un partid, ci doar de oameni”, a incheiat Dorin Petrea.

Acesta a subliniat faptul ca „Braila 650” trebuie sa imbine istoria cu prezentul si viitorul si sa retrezeasca in mintea si inima fiecarui cetatean o mandrie a apartenentei>>.

Dorine, noi intelegem ca vrei sa candidezi (ceea ce inca nu e sigur ca vei reusi) si sa iesi primar (ceea ce e sigur ca nu vrei reusi), dar nu aceasta este calea si nu acestea sunt textele cele mai potrivite… (Asta e un mod delicat de a-ti spune ca ai luat-o pe aratura.) “Am inceput demersurile pentru ca anul 2018 sa fie unul in care sa construim istorie pentru copiii nostri” ?! Mult iubite si stimate, revino-ti! Si schimba-ti si consilierii de imagine!