Petrea: Militez pentru infiintarea unui Centru de Excelenta IT in Romania

P10709218

Deputatul UNPR de Braila Dorin Silviu Petrea sustine infiintarea unui Centru de Excelenta IT, cu scopul de a promova si sprijini dezvoltarea elevilor performanti in domeniul tehnologiei informatiei. Intr-un comunicat  dat publicitatii, Petrea declara ca scopul Centrului de Excelenta IT ar fi sprijinirea elevilor performanti in domeniul tehnologiei informatiei, precum si dezvoltarea capacitatilor individuale in acest domeniu, la cel mai inalt nivel: „Romania a avut un proces de reforma destul de sinuos in domeniul educatiei. Chiar daca schimbarile din ultimii ani au dat un trend ascendent acestui sector, sunt multe nevoi pentru crearea sistemului potrivit in care sa se formeze cetateni europeni de prim rang. Copiii nostri merita programe si servicii educative superioare celor pe care le au in acest moment. Adevaratul potential poate fi demonstrat pentru multi tineri intr-un cadru care sa le permita identificarea calitatilor profesionale.

Cea de-a doua limba vorbita in companiile de IT este romana. Piata muncii solicita astfel de cunostinte, iar noi trebuie sa pregatim si sa sustinem tinerii care vor sa se indrepte in aceasta directie. Sistemele educationale pentru instruirea diferentiata sunt deja implementate in tarile dezvoltate din restul Uniunii Europene”.

Dorin Petrea intentioneaza sa realizeze acest proiect impreuna cu autoritatile locale, in colaborare cu liceele: „Sunt convins ca acestia sunt primii pasi pentru o schimbare reala in sistemul educational romanesc. Vom merge pe principiile si obiectivele asumate prin Strategia Europa 2020, astfel incat implementarea sa fie usoara. Trebuie sa folosim toate instrumentele care ne permit sa valorificam valorile intelecturale si sa aducem un plus de valoare societatii romanesti. Fara o educatie corespunzatoare, fara un bagaj minim de cunostiinte si fara un cumul de informatii, ocuparea unui loc de munca pe viitor se dovedeste practic imposibila. Avem dovada rata somajului din Romania, accentuata de aceasta data si de lipsa locurilor de munca, dar si de lipsa unei pregatiri corespunzatoare in domeniul pentru care se aplica”.