PETREA, NU RENUNTA LA FANTOMATICA PENSIE SPECIALA; RENUNTA MAI DEGRABA LA ILUZIA UNUI NOU MANDAT DE DEPUTAT!

In ultima vreme, deputatul PRU de Braila Dorin Silviu Petrea a dovedit ca are resurse inepuizabile de creativitate; ca-l chinuie talentul, ca sa spunem asa – si ca sa nu sufere singur, ne chinuie si pe noi. Din nefericire pentru el, creativitatea sa se manifesta in domeniul divertismentului, nu al politicii, unde incearca din greu sa-si resusciteze sansele aproape nule de a-si prelungi mandatul de parlamentar cu inca 4 ani. Spunem “aproape nule” ca sa-l incurajam, insa de fapt, deputatia lui isi da obstescul sfarsit zilele acestea – lucru pe care Petrea nu il poate accepta, motiv pentru care incearca orice, numai sa nu-si piarda viata dulce de parlamentar.

Dupa ce 4 ani fara vreo 3 luni a jucat rolul Omului invizibil, mai nou, Petrea a iesit pe scena (politica) si face tot soiul de giumbuslucuri ca sa atraga atentia (si votul) brailenilor. Si pare sa nu priceapa ca daca radem, radem de el, nu de poantele lui. Uite-asa se dovedeste  inca o data justetea zicalei: “Daca tacea, filosof ramanea”. Dar probabil ca Dorin Silviu Petrea si-a facut un calcul si-a ajuns la concluzia ca n-are nimic de pierdut – n-a luat in calcul si propria demnitate -, asa ca joaca “tare” pe mana moarta.

Intai i-a oferit public lui Victor Ponta (PSD) orice loc isi doreste, oriunde vrea el, la PRU Braila: pe lista la Senat, pe lista la Camera Deputatilor, in capul mesei la PRU si eventual si la Petrea acasa. Ca cica Ponta e cel mai mare si mai tare din parcare. Cel mai probabil, Victor Ponta nici nu stie cine este Dorin Silviu Petrea si ce vrea el de la viata (politica). Si nici nu-l intereseaza…

In al doilea rand, deputatul nostru a aparut la Braila cu panourile (pre)electorale ale PRU in care trona Victor Ponta (PSD). Mai apoi, dat fiind ca PRU avea locuri goale de umplut nu doar pe panourile electorale, ci si pe listele de candidati,  Petrea a dat anunt pe Facebook, pentru a aduna o mana de oameni, ca sa se faca ca candideaza si PRU (dubla cacofonie isi are rostul ei). Varianta oficiala a fost ca PRU vrea sa fie un partid deschis catre comunitate, dovada ca pune pe liste pe oricine de pe strada, care se simte capabil sa reprezinte Braila in parlament. Nu s-a simtit nimeni, dovada ca mai bine ramai in strada, decat sa ajungi pe listele PRU.

Mai nou, a venit cu o alta gaselnita: ca el renunta la pensia “nesimtita” de parlamentar, ca sa se vada ca e plin de bun simt, spre deosebire de altii. Ca dovada a actului sau de bravura, deputatul PRU a postat  pe o retea de socializare o “cerere de renuntare la pensia speciala”:  “Asa cum am promis, azi am depus la secretariatul general al Camerei Deputatilor o cerere de renuntare la pensia speciala.
Astept ca toti ceilalti parlamentari de Braila, candidati la alegerile parlamentare din acest an sa-mi urmeze exemplul si sa renunte la pensia de lux… Asta daca nu vor sa ramana beneficiarii unui venit imoral si… nesimtit”.

In primul rand, ca pensia de parlamentar la care face referire se acorda numai in baza unei cereri scrise, nu ti-o baga nimeni in buzunar (ma rog, in cont) cu forta. Daca n-o vrei, n-o ceri. Asadar, cererea se face pentru acordare, nu pentru renuntare.

In al doilea rand, “cererea” semnata de Petrea este o balarie fara nicio valoare, fiindca acesta renunta acum la o pensie suplimentara pe care ar urma s-o incaseze peste vreo 30 de ani. Timp in care deputatului i se pot intampla multe – de exemplu, sa se razgandeasca prin anul 2045 in privinta “cererii de renuntare“ facute in 2016, pentru o pensie la care nu facuse anterior cerere de acordare si deci, la care nu putea renunta. Sau sa se anuleze actul normativ care prevede acordarea acestor pensii speciale. Sau, Doamne fereste, Petrea sa nu mai aiba nevoie nici de pensia normala, daramite de pensia  speciala, dat fiind ca va fi acolo unde nu e durere si nici intristare si nici pensionare.

Asadar, in concluzie, Dorin Silviu Petrea renunta acum cu surle si trambite la … nimic.

Si daca ne intrebati pe noi, in loc sa renunte la fantomatica pensie speciala, Petrea ar face mai bine sa renunte la speranta iluzorie a unui nou mandat si sa-si vada de treaba. Nu ca in ultimii 4 ani, cand si-a vazut de stat.