Petrea: PNL s-a apucat sa ceara alegeri anticipate, un fel de praf in ochi

598982_285313801586549_1525656641_n

Deputatul UNPR de Braila Dorin Silviu Petrea  considera ca solicitarea de astazi a PNL cu privire la organizarea de alegeri anticipate, dupa demisia premierului Victor Ponta, este doar “praf in ochi”. Intr-o postare facuta pe blogul sau, Petrea sustine ca alegerile anticipate ar insemna sa tii Romania in criza politica in prag de iarna, ceea ce, in opinia sa, este aberant: “PNL s-a apucat sa ceara alegeri anticipate, un fel de praf in ochi. Pentru cei care nu stiu, anticipatele nu se pot organiza, pentru ca exista cateva prevederi constitutionale care nu permit asta. Sa va explic, alegeri anticipate ar insemna ca in urmatoarele 2 luni sa fie respinse doua desemnari ale Presedintelui pentru functia de Prim-Ministru. Ori, asa ceva este aberant, pentru ca oricat de putin ti-ar pasa de tara si cetateni, nu poti risca sa lasi Romania sa intre in criza politica in prag de iarna. Deci…nu se va intampla. In plus, intreaga procedura de organizare este complicata si dureaza, astfel incat nici macar nu se mai justifica anticipatele, ba chiar mai rau, risti sa suprapui alegerile parlamentare cu cele locale, lucru care este deja interzis printr-o decizie a Curtii Constitutionale. Deci, daca PNL are intentii bune si vrea sa intinda o mana de ajutor, ar fi extraordinar sa-si faca o reforma interna, iar cei care au fost indepartati prin vot sau prin lipsa acordarii de incredere in 2012 sa se retraga si nicidecum sa nu arunce opiniei publice non-subiecte.

Romanii cer politicienilor actuali sa faca un pas in spate, Executivul a actionat intocmai. Nu este insa locul si momentul potrivit ca PNL sa-si aroge  guvernarea. Si-acum pe bune, Predoiu, Blaga, Orban, – asa arata solutia salvatoare? Apropo, Predoiu unde a fost astazi? Sau nu a incaput in spatiul public pentru ca s-au erijat altii, precum Calimente, in comunicatorii de dreapta?

Romania merita o schimbare, una reala, nu una de dragul schimbarii. Oferta politica este vasta, dar as putea chiar sa pun pariu ca din urmatoarea coalitie de guvernare nu va face parte ex-PNL, ex-PDL, actual PNL dodoloata. De ce? Pentru ca schimbarea incepe cu fiecare roman, iar asta inseamna ca mergem inainte, nicidecum inapoi”.