Petrea: Reducerea TVA pentru alimentele de baza va diminua evaziunea fiscala

dp6

Deputatul UNPR de Braila Dorin Silviu Petrea este de parere ca masura de relaxare fiscala luata recent de Guvern, prin care TVA-ul alimentelor de baza se reduce la 9%, va avea beneficii economice si sociale.

„Reducerea TVA-ului la 9% pentru alimentele de baza va avea impact in doua mari probleme ale României. Economic vorbind, va determina reducerea evaziunii fiscale si va stimula consumul, ceea ce inseamna un trend ascendent pentru urmatorii doi, trei ani. Social, stim cu totii ca mai bine de jumatate din veniturile familiilor din România se aloca pentru mâncare, iar aceasta scadere a TVA-ului se va traduce prin preturi mai mici. Diferenta ar putea fi investita in educatie, turism si alte activitati care sa contribuie la cresterea economica”, a declarat Dorin Petrea.

Deputatul a avertizat insa ca trendul ascendent depinde si de felul in care vor fi gestionate fondurile de stat: „Ca parlamentar, sustin si am promovat in repetate rânduri legile care ii ajuta pe români. Am solicitat reducerea TVA pentru fructe, legume, laptele de consum si ma bucur sa vad ca Guvernul a facut chiar mai mult de atât. Stiu ca aceasta masura va reduce evaziunea fiscala si va incuraja colectarea banului public, dar sper ca si cheltuirea lui va fi facuta in mod responsabil. Doar asa putem inregistra progres.

Schimbari semnificative nu vom vedea din prima saptamâna, dar pâna la finalul acestui an, fiecare român ar trebui sa simta impactul pozitiv in bugetul propriu. Cred ca România are nevoie de aceasta relaxare fiscala. Din nefericire, sunt inca multi cetateni care se lupta sa supravietuiasca de la o zi la alta”.