Petrea: Se discuta ca directorii de la APIA, DSP, Apele Romane si Vama ar fi inscrisi in UNPR. Nu e adevarat.

Untitled2

Deputatul UNPR de Braila Silviu Petrea a declara ca partidul sau nu a primit si nici nu are de gand sa primeasca in randurile sale directori de deconcentrate care sunt dispusi la un traseism politic, dar de dragul de a-si pastra functia. Petrea a precizat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca doreste sa dea acest semnal public, pentru ca a auzit ca in spatiul public local circula diverse informatii provenind din randul unor astfel de directori de deconcentrate, care se lauda ca au intrat in UNPR si ca sunt siguri ca astfel, au functia asigurata in continuare: “Nu suntem de acord, in cadrul partidului, sa-i sustinem pe acei directori de deconcentrate – pentru ca din ce in ce mai multe voci afirma in spatiul public si politic brailean ca directori de deconcentrate din Braila s-ar inscrie ca membri in UNPR. Nu suntem de acord cu sustinerea acestor oameni, mai ales daca ei nu si-au facut treaba si  sunt semnale de acest gen. Avem in cadrul aliantei, in cadrul partidului, oameni tineri, pe care putem sa-i promovam, atunci cand va fi cazul de a sustine sau propune anumite persoane pe functiile publice din Braila”.

Rugat sa dea exemple de  astfel de directori care ar declara ca au trecut la UNPR, Petrea a spus: “As putea sa si exemplific, pentru ca din ce in ce mai multe voci le invoca. Se discuta in spatiul public ca directorii de la APIA, de la DSP, de la Apele Romane, de la Vama deja ar fi inscrisi in UNPR. Eu nu stiu de acest lucru si ne intereseaza ca in cazul in care noi vom putea propune astfel de directori, sa propunem oameni tineri, oameni capabili”.

Intrebat daca, in cazul in care unii directori de deconcentrate ar dori totusi sa se inscrie in UNPR, ei ar fi primiti, Petrea a explicat: “Am incercat de-a lungul timpului sa cream o altfel de politica in cadrul UNPR Braila. Ne intereseaza sa vina alaturi de noi oameni care au vrut sa faca politica, dar o politica altfel, nu pe baza de cooperativa si de intelegeri intre capii unor partide, asa cum s-a facut pana acum in Braila. Daca ar exista asemenea solicitari, in principiu, Biroul Politic Judetean ar trebui sa decida daca am primi astfel de directori de deconcentrate, dar din punctul meu de vedere, eu personal nu i-as primi”.

Chestionat daca au existat semnale ca unii dintre directorii de deconcentrate braileni ar fi interesati sa treaca la UNPR, deputatul a spus: “Nu au venit personal catre mine, pentru ca eu nu sunt de acord, dar pe diferite surse si prin diferite forme au trimis mesaje prin colegi, spunand ca deja sunt in UNPR si au <<spatele>> protejat. UNPR nu protejeaza pe nimeni!”.