Petrea: Sunt doar eu indignat, sau vorbim de un soi de schizofrenie politica?

P1080891

 

Deputatul UNPR de Braila Dorin Silviu Petrea se arata indignat de modul complet diferit in care PNL trateaza  problema noului Cod fiscal, de la o luna la alta. Petrea nu intelege cum este posibil ca intr-o zi sa votezi Codul fiscal si sa-l apreciezi ca fiind unul bun, iar peste trei saptamani sa spui ca nu mai este bun si mai trebuie discutat asupra lui. Deputatul UNPR crede ca “vorbim de un soi de schizofrenie politica”, in acest caz: “La fel ca-ntr-o poveste scrisa de Hans Christian Andersen, unde doi croitori au convins o imparatie intreaga ca hainele facute de ei sunt vizibile doar pentru cei destepti si competenti, un partid din Romania incearca sa convinga o populatie intreaga ca doar cei prosti si incapabili nu pot sa vada raul din Codul fiscal.

Asistam zilele acestea la una dintre cele mai mari manipulari din ultimii ani. Este incredibil si in acelasi timp inacceptabil ca unul dintre cele mai bune coduri fiscale din ultimul sfert de secol sa fie respins de presedintele Romaniei, in lipsa unor argumente pertinente. Este omeneste sa gresesti, iar ulterior sa incerci corectarea acelor erori, insa aici nu vorbim despre asa ceva. Liberalii au renuntat sa sustina Codul fiscal in intregime, asta dupa ce in urma cu trei saptamani au militat aprope in unanimitate (85 din 86 de voturi) pentru adoptarea acestuia. Ceea ce le-a schimbat perceptia nu a fost un aspect economic, ci strict o strategie politica. Iar a face politica punand in joc economia Romaniei mi se pare o sfidare a alegatorilor proprii, dar si a tuturor cetatenilor din aceasta tara.

Au trecut trei saptamani de cand a fost votat acest cod in Camera Deputatilor. Dupa ce si l-au asumat in plen, sustinand ca au contribuit la acest proiect de lege analizat si dezbatut atat in forurile politice, executive si legislative, PNL sustine practic faptul ca, undeva, pe drum, codul fiscal votat de ei a expirat, s-a stricat, s-a alterat. Ba mai mult de atat, considera ca sustinatorii acestuia lupta impotriva interesului Romaniei. Sunt doar eu indignat, sau vorbim de un soi de schizofrenie politica?”.