PETREA: VOI DEZVALUI O MARE FRAUDA DE LA PRIMARIE, CAZ IN CARE CURTEA DE CONTURI NU A SEMNALAT NIMIC

Deputatul PRU Dorin Silviu Petrea are dubii in privinta faptului ca se vor gasi adevaratii vinovati pentru greseala care a facut ca in prezent, Consiliul Judetean Braila sa aiba conturile blocate si sa fie obligat sa plateasca despagubiri de circa 3,6 milioane lei catre firma galateana SC Galacamor SRL, din cauza unui teren despre care nu se stia ca nu este liber de sarcini. Petrea considera ca este firesc ca dupa ce va plati acesti bani, conducerea CJ sa caute vinovatii si sa le impute suma respectiva, dar spune ca de prea multe ori, cel care a cazut victima in astfel de situatii a fost Acarul Paun.

Deputatul PRU a declarat astazi ca acest caz Galacamor nu este singular si ca exista si alte situatii la fel de grave, iar despre una dintre acestea, intamplata la Primaria municipiului, va da detalii personal, in perioada campaniei electorale: “Consiliul Judetean va trebui sa faca, conform hotararii judecatoresti definitive, plata catre aceasta companie si apoi ar trebui sa se realizeze o ancheta interna, pentru a identifica cine si-a batut joc de banii brailenilor. De asemenea, mai sunt anumite aspecte pe care le voi aduce si eu in aceasta campanie, fiindca de-a lungul timpului, si la Primarie, si la CJ au fost astfel de litigii in care Curtea de Conturi nu a semnalat problemele reale care s-au intalnit acolo. Si o sa vedeti ca zilele urmatoare voi aduce si eu in fata dvs o astfel de problema destul de grava, la care Curtea de Conturi nu a anuntat nimic si la care Primaria a facut, din punctul meu de vedere, o mare fauda acolo”.

In ceea ce priveste situatia de la Consiliul Judetean, deputatul PRU considera ca suma de circa 3,6 milioane lei, care trebuie platita firmei Galacamor, trebuie imputata cuiva. Petrea este de parere ca se constata  ca serviciul juridic nu este competent, CJ ar fi trebuit sa-l externalizeze si sa lucreze cu o firma specializata, care are si asigurare, caz in care acum nu ar mai fi fost nicio problema, fiindca Consiliul ar fi recuperat rapid suma respectiva, fiindca raspunderea ar fi fost 100% a firmei de avocatura cu care avea contract.