Petrea:UNPR isi va pune vicepresedinte in CJ, in locul lui Nechita, in sedinta din 23 decembrie

P1070921

Liderul UNPR Braila, deputatul Dorin Silviu Petrea, se pregateste, impreuna cu colegii sai din organizatie, sa-si instaleze reprezentantul la conducerea Consiliului Judetean Braila, in locul vicepresedintelui liberal Ovidiu Nechita. Petrea ne-a declarat ca se asteapta ca acest lucru sa se intample in sedinta ordinara a CJ care va avea loc pe 23 decembrie, in care, in principiu, va fi eliberat din functie liberalul Ovidiu Nechita si va fi ales in locul sau un alt vicepresedinte, propus de UNPR. Deputatul a precizat  ca va avea rabdare pana la finele lui decembrie, pentru ca prefera ca vicele propus de UNPR sa fie ales intr-o sedinta ordinara, asupra careia sa nu planeze suspiciuni si acuzatii de ilegalitate, asa cum s-a intamplat cu alte sedinte de indata ale CJ.

Petrea a spus, insa, ca daca se va tine inainte de 23 decembrie o sedinta extraordinara a CJ, in care se va alege un vice in locul ramas liber in urma demisiei lui Florin Mija (PSD), ii va lasa pe social-demcorati sa-si puna reprezentantul in aceasta functie si va astepta debarcarea lui Nechita. Unul dintre motive, a recunoscut Petrea, este faptul ca vicele proaspat ales va trebui sa se ocupe de activitati urgente, precum cea legata de deszapezire si este nevoie de o persoana cu experienta in domeniu, care sa preia lucrurile din mers si sa le poata rezolva rapid. Deputatul a admis ca nu este cazul celor trei colegi ai sai care sunt luati in discutie, ca posibili candidati pentru functia de vicepresedinte CJ – respectiv Cosmin Rasmerita, Emilian Dumitriu si Gina Anton, care nu au o experienta prea bogata in a conduce o institutie din administratia publica.

“In conditiile in care PSD-UNPR detine majoritatea in CJ Braila, consideram oportun si normal ca un post de vicepresedinte sa revina unui reprezentant UNPR. Numele colegilor nostri luati in calcul sunt: * Cosmin Rasmerita – cel mai vechi consilier judetean UNPR; * Emilian Dumitriu – director al Casei Agronomului Braila; * Gina Anton – profesor, reprezentanta Partidei Romilor, cu studii universitare in managementul administratiei publice si integrare europeana . De altfel, doamna Anton este optiunea mea personala, pentru functia de vicepresedinte CJ. Precizez insa ca decizia finala va fi a Biroului Judetean UNPR Braila, care inca nu a luat in analiza acest subiect, pentru a se lua o decizie”, a spus Petrea.

Precizam ca maine, la ora 11, este programata o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Braila, in care, cel mai probabil, se va constata incetarea de drept inainte de termen a mandatului lui Florin Mija (PSD) si vacantarea postului de vicepresedinte CJ, dupa care va fi ales in locul acestuia un alt vicepresedinte, tot membru PSD.