“Platile considerate nelegale sunt facute in baza unor hotarari judecatoresti”

stancu, simi 2

 

*asta sustin primarul municipiului si presedintele CJ Braila, legat de platile nelegale pe care le reclama inspectorii Curtii de Conturi

 

Bugete locale prejudiciate cu circa 40 de milioane de Ron, in cursul anului 2012 – este ceea ce spune raportul Curtii de Conturi, dupa ce s-au verificat actele Consiliului Judetean Braila si ale unora dintre primariile din judet, privind activitatea pe anul 2012.  Mai concret, cel mai recent raport anual de activitate al Curtii de Conturi Braila contine date despre sute nereguli descoperite in urma controalelor facute anul trecut, ce vizau activitatea primariilor si Consiliului Judetean pe anul 2012. La capitolul „prejudicii”, in top se afla Primaria Braila, cu 870.000 lei, urmata de Primaria Salcia Tudor, cu 689.000 lei si Consiliul Judetean, cu 583.000 lei.

Primarul municipiului si presedintele Consiliului Judetean sustin insa ca cea mai mare parte a cheltuielilor contestate sunt, de fapt, plati pentru sporul de dispozitiv si pentru sporul personalului care lucreaza cu fonduri europene, sume ce au fost achitate in baza unor hotarari ale instantelor de judecata, pe care ei nu si-au permis sa le incalce.

Cum comenteaza cei doi oameni politici raportul Curtii de Conturi, aflati aici: