In plin scandal de coruptie la Politia Rutiera, Viorel Mortu il felicita pe seful IPJ pentru “forma raportului”

P1100743

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, nu este deloc interesat de situatia delicata de la Politia Rutiera, unde 11 politisti sunt arestati si multi altii sunt cercetati in libertate intr-un dosar penal ce vizeaza luarea de mita. Chiar daca presa a dat publicitatii stenograme aflate in atentia anchetatorilor, care indica existenta unei adevarate mafii in randul Politiei Rutiere brailene, in care agentii tineri erau invatati de “veterani” cum se cere si cum se ia spaga cat mai discret, seful judetului nu a avut nicio curiozitate legata de modul in care s-a putut desfasura chiar in sanul Politiei o astfel de activitate infractionala de amploare. Lipsa de interes a sefului judetului este cu atat mai ciudata, cu cat conducerea IPJ Braila nu a dat niciodata explicatii cu privire la modul in care s-a ajuns sa existe o asemenea caracatita a coruptiei in Politia Rutiera, aceasta actionand in largul ei de ani de zile, potrivit anchetatorilor.

Seful interimar al IPJ Braila, comisarul-sef Valentin Condruz, a participat ieri la sedinta CJ Braila, unde a prezentat in fata consilierilor o informare legata de activitatea institutiei pe care o conduce, dar n-a suflat un cuvant despre situatia de la Politia Rutiera, care a fost “secerata”, dupa descinderile mascatilor, de zilele trecute.

In mod ciudat, dupa prezentarea raportului – cu aceasta omisiune majora -, nimeni nu a fost interesat sa afle cum s-a ajuns ca in Politia Rutiera o buna parte dintre agenti sa fie cercetati pentru acte de coruptie. Mai mult, spre stupoarea ziaristilor, presedintele Consiliului Judetean l-a felicitat calduros pe Condruz pentru informarea prezentata consilierilor, declarand ca este una dintre cele mai bune pe care le-a ascultat el. Viorel Mortu era gata sa treaca la urmatorul punct de pe ordinea de zi, dupa primirea entuziasta a raportului sefului IPJ, si numai insistentele presei l-au determinat pe acesta ca, intr-un final, sa catadicseasca sa-l intrebe pe Condruz despre problemele de la Rutiera: “Se cere aici interventia dvs legat de Politia Rutiera. Aproape sunt mustrat ca v-am felicitat… Eu v-am felicitat pentru forma raportului, e altceva…”.

Comisarul-sef Valentin Condruz (foto) a declarat: Acolo este un dosar penal in lucru, sunt institutii ale statului care desfasoara cercetarile penale, iar acele institutii sunt abilitate sa comunice date cu privire strict la partea de cercetare penala. Cu privire la functionarea institutiei Politiei Rutiere, IPJ a luat masuri ca aceasta activitate sa se desfasoare in continuare. Sunt colegi de ai nostri care au calitate de politist rutier si care vor prelua atributiile de la Biroul Rutier din cadrul Politiei Municipiului si care isi vor desfasura activitatea impreuna cu celelalte formatiuni operative din cadrul IPJ”.

Seful CJ s-a aratat multumit de acest comentariu sec, care nu spunea nimic despre modul in care s-a format si s-a tolerat in cadrul Politiei Rutiere, timp de ani de zile, aceasta activitate infractionala.