PMP BRAILA STRANGE SEMNATURI PENTRU REVENIREA LA ALEGEREA PRIMARILOR IN DOUA TURURI

PMP Braila, asemeni filialelor din toata tara ale acestui partid, strange semnaturi pentru revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, sustine ca el si colegii sai incearca sa-i convinga pe braileni de justetea acestui demers si de faptul ca numai asa cetatenii isi pot alege un primar reprezentativ pentru localitatea lor: “Precum stiti, pana la alegerile anterioare, primarii au fost alesi in marea majoritate a localitatilor intr-un singur tur. Din sondajele facute la nivel national, cat si la nivel local, primarii au fost alesi undeva cu 10-15%, maximum 20% din numarul de votanti per total, chiar daca au fost alesi cu peste 50% din numarul celor prezenti la vot. Deci noi consideram ca un primar ales cu 10% – chiar unii au fost alesi si cu 7% – nu este un primar reprezentativ pentru comunitatea respectiva. De aceea, consideram ca alegerea in doua tururi reprezinta cu adevarat un vot corect si cinstit atat pentru cetateni, cat si vizavi de activitatea pe care ulterior primarii o vor desfasura in administratia publica, fiindca in cel de-al doilea tur de scrutin stim foarte bine ca cei doi candidati vor polariza scena politica din comunitatea respectiva si ei vor fi alesi cu o majoritate de cel putin 25%. Ca atare, este mult mai corect ca un primar sa fie ales in doua tururi.

De asemenea, partidele mici, care au candidati foarte buni, foarte valorosi, niciodata nu au putut, de-a lungul timpului, sa aiba candidatul lor intr-un al doilea tur de scrutin, dat fiind faptul ca in general, partidele mari, prin votul bloc, votul politic pe care cetatenii il dau pentru partidul respectiv, au castigat din primul tur. Mai mult decat atat, se creeaza o majoritate care nu intotdeauna este aceea pe care cetatenii si-o doresc.

Prin alegerea in doua tururi, hegemonia partidelor mari – in speta, PSD si PNL – va fi detronata si cetatenii vor alege un candidat cu adevarat  reprezentativ, indiferent de la ce partid sau alianta de partide este acesta”.

Campania PMP de strangere de semnaturi va dura pana la mijlocul lunii iunie.