PNL Brăila continuă strângerea de semnături pentru a demara un proces colectiv, după majorarea substanțială a tarifului la apă. Deputatul Popa: „Când le bagi mâna în buzunar pentru a-ți hrăni clientela de partid, oamenii nu au nicio reținere să semneze”

Liberalii brăileni continuă acțiunea de strângere de semnături în vederea demarării unei acțiuni în instanță ce are ca scop reducerea tarifului la apa potabilă, după ce acesta a fost majorat substanțial de 1 martie 2023. Mai exact, de la 1 martie brăilenii sunt obligați să plătească cel mai mare preț din țară din țară la apa potabilă și unul dintre cele mai mari la serviciile cumulate de apă-canal, respectiv 9,67 lei/mc apa potabilă (8,87 lei fără TVA de 9%) și  5,28 lei/mc (4,84 lei fără TVA) pentru canalizare-epurare.

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat într-o recentă conferință de presă că „pe lângă faptul că prețul pe metru cub este unul deranjant – ca să nu spun „nesimțit” -, am început și campania de analize (a probelor de apă – n.r.) în mai multe comune. Situația nu este gravă, este foarte gravă.

Așteptăm să strângem câteva mii de semnături, apoi vom merge în instanță.

Am spus că în 80% din cazurile în care am făcut analiza apei, aceasta nu a fost potabilă. Dacă cineva de la PSD nu este de acord cu mine putem pune aceste analize la dispoziția dumnealor într-o conferință de presă și le putem repeta în prezența dumnealor. Bine, dacă nu ne invită domnul Chiriac (președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, PSD – n.r) să bem apă din Dunăre…”.

Popa a mai afirmat că s-au adunat deja câteva mii de semnături și că liberalii din județ merg din poartă în poartă pentru a strânge în continuare semnăturile cetățenilor care consideră că tarifele la apă sunt nejustificat de mari.

Deputatul liberal spune că brăilenii sunt foarte deschiși în a semna pe aceste liste ce vor fi prezentate în instanță, chiar și în mediul rural, fiindcă „omului când îi bagi mâna în buzunar pentru a-ți hrăni clientela de partid și «partidul nostru drag», adică PSD, oamenii nu au nicio reținere, nici dacă este primar liberal, nici dacă este primar social-democrat, pentru că e vorba de bugetul familiei și este vorba că plătesc cea mai scumpă apă din țară și calitatea serviciului este una deplorabilă”.

Omul de afaceri Daniel Cîrîc (PNL) – care în trecut a mai făcut sesizări cu privire la calitatea deplorabilă a apei furnizate în Însurăței și chiar a dovedit în baza unor analize că apa „potabilă” care era furnizată de CUP nu era de fapt potabilă – a intervenit: „Un amănunt important: prețul la apă nu l-a mărit CUP Dunărea. CUP l-a propus și consiliile locale au aprobat. Ei se disculpă acum spunând că și consiliile locale au votat pentru așa ceva.

De ce este importantă analiza apei? Consiliile locale poate au votat neștiind că apa nu este potabilă”.

„Și autorii morali ai acestui preț foarte ridicat sunt primarul Marian Dragomir, care este președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Dunărea și presedintele CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac, care este vicepreședintele ADID.

Poate pare o acțiune politică, dar vă spun că este în primul rând o acțiune civică. Nu e normal să crești prețul apei după bunul tău plac, în contextul în care achiziționezi 30 de mașini care fac 2 milioane de euro (pentru CUP Dunărea – n.r.) și în contextul în care orice PSD-ist care nu-și găsește locul merge în conducerea de la CUP Dunărea, îi găsesc un post cald”, a completat Alexandru Popa.

Precizăm că brăilenilor care semnează, pentru a fi parte în acest proces colectiv, nu li se va cere să plătească vreun ban pentru a susține cheltuielile de judecată, toate acestea urmând să fie suportate de președintele PNL Brăila.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns