PNL BRĂILA: DECLARAȚIILE POLITICE ALE MEMBRILOR PSD LEGATE DE FINANȚAREA SPITALULUI REGIONAL BRĂILA-GALAȚI NU AU UN FUNDAMENT REAL, CI DOAR UN AMBALAJ PUR ELECTORAL

„Declarațiile politice ale membrilor PSD Brăila apărute în presa locală, legate de finanțarea Spitalului Regional Brăila-Galați, nu au un fundament real, ci doar un ambalaj pur electoral” – este ceea ce susține conducerea PNL Brăila, într-un comunicat transmis presei.

Mai exact, este vorba despre declarația făcută în cadrul unei conferințe de presă de europarlamentarul Mihai Tudose (PSD), care a spus că „la Bruxelles se pare că dosarul Spitalului Regional Brăila – Galați e pe cale să fie declarat „simpatic”. Fără să mai fie amestecat Guvernul. Este posibil să se aprobe finanțarea”.

Liberalii brăileni spun însă că lucrurile nu stau chiar așa.

”După ce am văzut declarațiile membrilor PSD Brăila legate de finanțarea Spitalului Regional Brăila-Galați chiar m-am bucurat să văd că se implică și ei pentru realizarea și implementarea unui proiect atât de important pentru zona noastră, care a fost susținut și asumat de colegul meu de partid, europarlamentarul Cristian Bușoi, pe care, de altfel, l-am sunat ca să aflu exact cum stau lucrurile, mai ales că acesta este și raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021-2027. Însă, din păcate, am aflat că NU există soluția finanțării prezentată de PSD Brăila, ci o altă minciună marca PSD Brăila fluturată acum, în prag de alegeri. Așadar, domnilor din PSD, veniți cu proiecte reale, nu doar electorale! ”, afirmă candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Brăila, Cătălin Boboc.

Potrivit comunicatului de presă amintit, europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi,  declară, la rândul său: ”Informația că ar fi la Bruxelles în curs de aprobare planul pentru un Spital Regional la Brăila este o informație, în opinia mea, cu totul și cu totul eronată. Este o intoxicare de campanie, care nu are bază reală. Vă spun cu toată convingerea, în calitate de responsabil al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate 2021-2027, că din banii alocați direct de la Bruxelles nu se pot construi spitale regionale sau de alt fel. Singura sursă de finanțare este cea din fondurile alocate unei țări, respectiv cele alocate României. În următorul exercițiu financiar România va avea un Program Operațional pe Sănătate, un program important, de aproape 2,8 miliarde de euro, dar acolo se pot finanța doar acele spitale regionale deja pornite ca și proceduri: Cluj, Craiova și Iași. Dacă PSD-ul ar fi realizat aceste 3 spitale la timp, în actualul exercițiu financiar, cu siguranță că ar fi fost o șansă pentru Brăila în exercițiul următor. Dar pentru că PSD și-a bătut joc, timp de 6 ani de zile, de aceste proiecte, șansa ca din Programul Operațional Sănătate al următorilor 7 ani să putem finanța Spitalul Brăila este zero. Și cred că acest lucru îl știu și reprezentanții PSD, care nu fac decât o intoxicare.

Ultima variantă de finanțare ar fi Planul de redresare economică, dar acolo banii trebuie cheltuiți foarte repede, în primii 3 ani și nu vor fi aprobate proiecte de tipul spitalelor regionale, care cu siguranță ar dura mai mult de 3 ani, cu toate fazele de proiectare, licitație, de punere în funcțiune, de dotare. Așadar, consider această informație ca fiind o intoxicare și o minciună de campanie”.