PNL Brăila și-a prezentat astăzi candidații la primăriile celor trei orașe din județ: Adin Boboc (Primăria Ianca), Daniel Cîrîc (Primăria Însurăței) și Gabriel Mocanu (Primăria Făurei)

Președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă cei trei liberali care vor candida pentru funcția de primar în orașele Ianca, Însurăței și Făurei la alegerile din 2023.

Primul dintre aceștia este subprefectul Adin Boboc, ce va candida la Primăria Ianca.

Popa a declarat Boboc a obținut alegerile din 2020 un scor bun în lupta pentru Primăria Ianca și că în prezent stă foarte bine sondajele realizate de PNL:

În ceea ce-l privește, Boboc a afirmat că planul său este să câștige Primăria Ianca la viitoarele alegeri locale:

Candidatul liberal la Primăria Însurăței va fi Daniel Cîrîc, ce a candidat ca independent la alegerile anterioare și a obținut un scor foarte bun, având în vedere că nu a avut în spatele lui un partid care să-l susțină.

După cum a declarat președintele PNL Brăila, Cîrîc a fost curtat de mai toate partidele politice, dar acesta a ales să se alăture PNL:

Cîrîc a precizat că a mai fost membru PNL în trecut, dar din cauza unor divergențe cu conducerea PNL Brăila de la acel moment a preferat să plece din partid. El spune că a fost convins de Popa, care a acceptat condițiile sale: „Eu sunt o fire mai independentă. Domnul deputat Popa a zis că mă susține, nu se bagă pe mine, nu-mi trimite firme de casă, că altfel plec, fără nicio discuție”.

Candidatul la liberal la Primăria Făurei va fi Gabriel Grigore Mocanu, antreprenor,  consilier local, care a intrat în cursa electorală din 2020 din partea Pro România și a obținut în scor onorabil la acele alegeri, iar acum, spune Alexandru Popa, stă foarte bine în sondajele realizate de PNL:

Mocanu a declarat că își dorește să facă o schimbare reală în comunitatea din care face parte:

Numele lui Gabriel Mocanu a apărut în 2021 în presa locală și centrală, după ce a apelat la poliție în urma unui conflict în familie și a obținut un ordin de protecție împotriva soției sale, cu care este în prezent în divorț. Mai concret, potrivit constatărilor instanței, soția sa l-a lovit pe Mocanu cu palmele și pumnii în zona feței, gâtului și abdomenului, acesta alegându-se cu leziuni. De asemenea, instanța a reținut că incidentul respectiv  nu a fost singurul de acest gen, care s-a întâmpla pe fondul consumului de alcool de către soția lui Mocanu, motiv pentru care a fost emis ordinul de protecție împotriva femeii.

În condițiile în care astăzi a fost anunțat ca și candidat al PNL la Primăria Făurei și se așteaptă ca incidentul de atunci să fie speculat de adversarii politici, Mocanu a considerat potrivit să facă unele precizări pe această temă: