Poem Caffe Uptown – o bijuterie de cofetărie, într-o bijuterie arhitectonică din centrul istoric al Brăilei
O bijuterie arhitectonică din Centrul istoric al Brăilei reabilitată, o nouă cofetărie cu produse de calitate inaugurată, o inițiativă de afaceri ce s-a extins la un nivel care nici nu-i trecea prin cap Verei Maxim, realizată.
Vorbim despre clădirea de pe strada Împăratul Traian nr. 2, despre Poem Caffe Uptown, despre proiectul Verei Maxim de a deschide în Centrul istoric al orașului un alt tip de cofetărie Poem Caffe.
Evenimentul privat care a marcat inaugurarea noii cofetării a avut loc aseară, în prezența oficialităților locale și a altor invitați, iar de astăzi Poem Caffe Uptown este deschis și oferă bunătăți care produc un curcubeu în cerul gurii.
Evenimentul de aseară a fost gândit ca unul care să omagieze nu doar efortul personal uriaș (financiar și nu numai) al Verei Maxim, proprietara Poem Caffe Uptown, ci și efortul echipei care a lucrat la reabilitarea clădirii și cel al echipei de cofetari care va lucra în continuare acolo, dar și respectul pentru tradiție, pentru istoria locului și nu în ultimul rând, pentru prezentul Brăilei.
Arhitectul Ionel Simionescu a vorbit despre munca pe care a presupus-o reabilitarea acestei clădiri (parter și etaj) și a amintit un lucru pe care i l-a spus Verei Maxim, care i-a cerut ca totul să se facă la un nivel de calitate impecabil: „Clădirea este ta, fațada este a orașului”.
Mai apoi Mihaela Roșu a făcut pentru cei prezenți un „tur ghidat” în timp, în imagini, precizând, printre altele, că în anul 1856 pe amplasamentul respectiv exista deja o clădire. Ea a explicat că imobilul a aparținut la un moment dat arhitectului Dumitru (Dimitrie) Poenaru, care a fost și arhitectul șef al orasului Brăila.
A urmat un moment artistic susținut de Cristian Ciaușu,
după care invitații s-au putut bucura de bunătățile pregătite pentru ei.
A fost o inaugurare concepută impecabil, așa cum îți dorește Vera Maxim să facă tot ceea ce ține de afacerea/pasiunea sa – cofetăria. O femeie de afaceri care a riscat enorm din punct de vedere financiar și nu numai, cu acest proiect care implica cumpărarea și reabilitarea unei clădiri din Centrul istoric și care a vrut ca totul să se facă la nivel maxim de calitate, începând cu lucrările de reabilitare, continuând cu dotările (inclusiv sistemul de sonorizare), cu echipa cu care lucrează în cofetărie, cu produsele puse în vânzare și cu modul de servire a clienților.
„Mi-am dorit ca oamenii care lucrez să facă asta din pasiune, i-am învățat să fie mândri că sunt cofetari, pentru că este ceva deosebit. În Franța aceasta este o meserie foarte respectată. Și chiar am o echipă cu care lucrez foarte bine, de care sunt mândră”, ne-a declarat Vera Maxim, o femeie care iubește ceea ce face.
(sursă foto 1 – Facebook Poem Caffe)