Politia braileana face angajari

autospeciale braila (2)

Pe 1 aprilie s-a dat startul reincadrarilor de personal in Politia romana – respectiv 46 de locuri vacante la nivel national, cate unul in fiecare judet si 6 la DGPMB -, dar si angajarilor din sursa externa, respectiv 1.853 de posturi la nivel national,  dintre care 10 sunt la Inspectoratul de Politie Judetean Braila. Posturile scoase la concurs sunt repartizate la Posturile de Politie Rurala, precum si la sectiile de politie din Bucuresti.

Sursa de reincadrare pentru concursuri este formata din persoanele care au avut calitatea de agent de politie si pot fi reincadrate, in conformitate cu legea, dupa incetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea intr-o alta functie publica, pierderea capacitatii temporare de munca sau in urma reorganizarilor institutionale) si care au studii corespunzatoare cerintelor postului. De asememnea, persoanele care nu au fost politisti, dar isi doresc acest lucru, pot deveni agenti de ordine publica. Nu este impusa nicio limita de varsta. Criterii legate de inaltime: * pentru femei: 1,60 m * pentru barbati: 1.65 m.

Inscrierea  se poate face in perioada 4 – 8 aprilie 2016, concursul va avea loc la data de 14 mai 2016 si se vor da si probe sportive („rezistenta” si „abdomene” pentru persoanele angajate din sursa externa si „rezistenta” pentru reincadrari, cu bareme conform varstei).

Pentru a afla mai multe detalii, cei interesati pot accese pagina web oficiala a IPJ Braila https://br.politiaromana.ro, sectiunea „Cariera”.