Polițiștii locali brăileni au dat avertismente unor persoane fizice și juridice ce nu au luat măsuri pentru combaterea ambroziei pe terenurile pe care le dețin. Dacă nu vor rezolva problema, acestea vor primi amenzi

În perioada 9 – 29 august polițiștii locali au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale constând în avertismente scrise unor persoane fizice și juridice care dețin terenuri pe raza municipiului Brăila și care nu au luat măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia. Mai exact, este vorba despre 6 persoane juridice și 8 persoane fizice care nu au curățat terenurile pe care le au în proprietate de ambrozie.

După cum se arată într-un comunicat al Poliției Locale, persoanele juridice sunt: S.C. COFCO INTERNATIONAL ROMANIA SRL (terenul din baza de depozitare cereale, str. Zona Portuară), R.A. AZL Brăila (terenul de pe str. Debarcaderului), TTS Porturi Fluviale SRL Galați – Suc. Brăila (terenul de pe str. Fața Portului), S.C. Dunav SRL (terenul de pe str. Vadul Rizeriei), ROMNAV S.A. (terenul din zona trecerii BAC Smârdan) și Compania Națională de Căi Ferate ”CFR ” S.A. București – Sucursala Galați, (terenul aferent Gării CFR Brăila, Str. Decebal).

În ce privește terenurile deținute de persoanele fizice, acestea se află pe străzile Ghe. M. Murgoci, Eroilor, Teiului și Șoseaua Buzăului.

Dacă nu vor lua măsurile necesare pentru combaterea ambroziei, cei care au primit avertisment vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.000 lei și 5.000 lei (pentru persoanele fizice) și 10.000 lei și 20.000 lei (pentru persoanele juridice).