Polițiștii rutieri brăileni au aplicat ieri 101 amenzi, în valoare totală de 30.600 de lei

Polițiștii brăileni au desfășurat ieri după-amiază o acțiune pentru reducere a riscului rutier, creștere a vizibilității polițienești și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 101 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.600 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 17 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru alcool, 2 pentru indisciplina căruțașilor, 32 pentru neportul centurii de siguranță și 49 pentru alte abateri. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 5 permise de conducere – dintre care 3 pentru alcoolemie -, au retras 3 certificate de înmatriculare și 2 seturi cu plăcuțe de înmatriculare.

Activitățile au vizat și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive. Astfel, polițiștii au oprit în trafic un brăilean în vârstă de 24 de ani care conducea un autovehicul pe strada Anton Pann din municipiu. Șoferul a fost testat cu aparatul Drug Test, iar în urma testării ar fi rezultat consumul de substanțe psihoactive, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice la spital. Pe numele său a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns