Politistii sunt cu ochii pe liceele in care se da Bacalaureatul

foto cu politisti (4)

Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Braila a suplimentat efectivele de agenti aflati in teren, pe perioada desfasurarii examenului national de Bacalaureat. Potrivit unui comunicat dat publicitatii, 31 de politisti actioneaza suplimentar, in afara de patrulele deja existente, pentru desfasurarea in conditii de liniste si siguranta a Bacalaureatului: “Pentru prevenirea evenimentelor negative si asigurarea desfasurarii in conditii de liniste si siguranta a examenelor, s-a dispus suplimentarea dispozitivului curent care actioneaza pentru linistea si siguranta comunitatii. Astfel, pe durata examenului national de Bacalaureat, 31 de politisti braileni vor actiona, zilnic, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente din teren. Din totalul efectivelor suplimentare care asigura masurile de ordine in zona unitatilor de invatamant, 25 de politisti sunt de la structurile de ordine publica, iar 4 sunt politisti de la rutiera, restul fiind de la alte structuri ale politiei.

Echipajele din teren vor actiona pentru a depista si lua masurile legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica. In acest sens, cele 10 centre de examinare, din municipiul si orasele din judetul Braila, sunt incluse in itinerariile de patrulare ale politistilor.

De asemenea, politistii rutieri vor actiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum si a ambuteiajelor.

Efectivele Inspectoratului de Politie Judetean Braila sunt in teren pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica si fluidizarea traficului rutier, in zona unitatilor de invatamant, astfel incat examenul national de Bacalaureat sa se desfasoare in conditii de normalitate”.

Amintim ca prima proba a examenului de Bacalureat a avut loc ieri, 13 iunie, iar ultima proba este programata pentru 26 august.