Ponta: USL asigura majoritatea in consilii atat in Galati, cat si Braila

Image4

“Eu cred ca sentimentul de mandrie nationala e bun si trebuie toti sa fim mandri, deci mi se pare o prostie sa-ti interzica sa fii roman”- este comentariul primului ministru Victor Ponta, facut astazi, la Braila, referitor la faptul ca unii dintre adversarii politici ai PSD contesta sloganul de campanie al social-democratilor pentru alegerile europarlamentare.

“USL asigura majoritatea in consilii atat in Galati, cat si Braila” – este o alta afirmatie a premierului Ponta, care continua sa foloseasca termenul “USL”, in ciuda faptului ca liberalii sustin ca aceasta alianta nu mai exista.

“In mod normal, pana in luna septembrie se aproba documentele la Bruxelles pentru proiectul podului peste Dunare in zona Galati-Braila-Tulcea, iar apoi trebuie facute licitatiile, pentru trebuie facute licitatii pentru autostrada, pentru pod sau tunel – noi am pus pod in proiect – , mai departe,pentru soseaua catre Tulcea, aeroport si terminalul de containere” – acestia sunt pasii urmatori, spune premierul, in ceea ce priveste proiectul podului peste Dunare.

“Eu in continuare cred, ca si domnul ministru, ca si domnul presedinte Bunea Stancu, ca ideea unei statiuni unde sa crestem seminte, sa nu mai importam, era o idee foarte buna. Acolo am deranjat niste interese economice directe ale domnului presedinte Basescu, care o data pe saptamana ne ameninta. Ne ameninta degeaba, ca eu stiu ca de un an de zile nu exista nicio cercetare si n-o sa mai existe nici acum. Dar e genul de proiect important, national, pe care nu-l abandonam, acela de a avea productie romaneasca de seminte” – a declarat primul ministru despre controversatul proiect al transferarii celor 2.815 hectare de teren de la Academia de Stiinte Agricole (ASAS) „Gheorghe Ionescu Sisesti” catre Consiliul Judetean Braila, proiect catalogat in mai multe randuri de presedintele Traian Basescu drept un act de coruptie.

Despre aceste subiecte, dar si despre altele, puteti afla comentariile facute astazi, la Braila, de primul ministru Victor Ponta, in cadrul unei scurte conferinte de presa, aici: