Popa: Am spus că nu susțin sub nicio formă o alianță cu PSD. Singura coaliție onorabilă pentru guvernarea României este cea între PNL, USR PLUS și UDMR, cu sprijinul grupului minorităților naționale

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că este unul dintre parlamentarii liberali care susțin „Apelul pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale”, lansat ieri de președintele PNL, Ludovic Orban.

El precizează într-un comentariu făcut astăzi pe o rețea de socializare că „situația politică din România devine din ce în ce mai complicată, iar în condițiile evoluției pandemiei, soluționarea urgentă a acesteia devine prioritatea numărul 1 pentru PNL, aflat la guvernare.

Am spus și în trecut că nu susțin sub nicio formă o alianță cu PSD; poziția mea, dar și a colegilor liberali care au semnat acest apel este clară: singura coaliție onorabilă care poate să asigure o guvernare în beneficiul României este cea între PNL, USR PLUS și UDMR, cu sprijinul grupului minorităților naționale.

Noi, liberalii care am muncit pentru a aduce PNL la guvernare, cerem tuturor celor implicați în criza actuală să lase deoparte orgoliile și jocurile politice și să trateze cu responsabilitate situația în care ne aflăm, să găsească soluția pentru a reveni la o stabilitate politică și guvernamentală.

După cum se arată și în Apelul pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale, «fără majoritate parlamentară nu putem adopta nicio lege, nu putem implementa nicio reformă și nu avem capacitate de a conferi stabilitate și sustenabilitate politicilor publice de la nivel guvernamental.

Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României. La ora actuală, pentru noi este vital ca într-un termen cât mai scurt, prin participarea tuturor actorilor politici și instituționali să se ajungă la o situație clară de a pune capăt crizei. Cine seamănă vânt culege furtună. Cine poartă răspunderi pentru grava criză în care a fost aruncată România trebuie să-și asume răspunderile și să acționeze în consecință.

Suntem la dispoziția românilor și după 25 Septembrie, am convingerea că PNL are deplina capacitate de a pune punct acestei crize, de a reconstrui coaliția, de a recâștiga încrederea cetățenilor în guvern și de a asigura o guvernare performantă pentru dezvoltarea și modernizarea României»“.