POPA, CATRE NITA: PROBLEMA SAMSARILOR DIN PIETE ESTE FALSA. CEI PE CARE SOCIALISTII II NUMESC SAMSARI SUNT DE FAPT NEGUSTORI

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL), sustine ca in loc sa fie preocupat de problema samsarilor din pietele Brailei, deputatul Nicu Nita (PSD) ar trebui sa caute solutii legislative pentru impulsionarea producatorilor agricoli in vederea cultivarii “mai energice” a terenurilor, a deschiderii pietelor de gros si burselor de cereale, precum si a stimularii productiei agricole.

Intr-un comentariu ironic facut pe o retea de socializare, Popa (foto) ii atrage atentia lui Nita ca problema samsarilor este falsa, pentru ca acestia, de fapt, nu sunt samsari, ci sunt “negustori”, iar de ordonarea activitatii acestora trebuie sa se ocupe administratia locala, nu parlamentarii: <<Sunt placut surprins dupa lecturarea declaratiilor pline de sarm ale domnului deputat Nita Nicu (membru in comisia de sanatate a Camerei deputatilor). Din prea multa buna-intentie domnia-sa omite, insa, lucruri si actiuni ce ar trebui sa tina agenda unui deputat din comisia de agricultura. Problema „samsarilor” a fost si este falsa. Negustorii (pentru socialisti – „samsarii”) pot fi usor ordonati de catre administratia locala. Ei isi desfasoara activitatea in spatii amenajate de administratia locala. Intr-o economie sanatoasa unii produc, altii distribuie. Cei care vor si pot (din punct de vedere fizic) sa produca si sa vanda direct pot sa o faca. Dar este chiar atat de usor si de rentabil?

As prefera ca domnul deputat Nita Nicu sa fie preocupat de impulsionarea producatorilor agricoli pentru cultivarea mai energica a terenurilor, de deschiderea „de facto” a pietelor de gros, a pietelor si burselor de cereale (AUU!!), de stimularea productiei agricole „EFECTIVE”, de protectie interna a brandurilor agricole. Si, daca lucrurile vor fi demarate, vom avea si piete mai indestulate cu produse romanesti, si „samsari” care sa vanda … si mai ieftin.

Inteleg ca asemenea „fantasmagorie” ar diminua prea mult numarul de voturi pentru socialisti. Dar, oricum , vor ramane destule. Pentru ca aveti destui adepti care stiu ca „cel mai ieftin este gratis” >>.

Precizam ca Nicu Nita este membru in Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specific si nu in Comisia de sanatate.