POPA: CETATENII PLATESC NU DOAR APA DE PLOAIE; MAI E SI GRINDINA, MAI E SI ZAPADA… IAR UNEORI NU ESTE NICIUNA DINTRE ACESTEA SI CETATENII TOT PLATESC

Consilierul municipal Petrica Popa (PNL) – si alaturi de el, si alti alesi liberali – continua sa sustina ca problema eliminarii taxei pe apa de ploaie poate fi rezolvata la nivel local, fara sa fie necesara nicio schimbare de legislatie si fara niciun aviz din partea ANRSC sau a altor organisme de la nivel national. Popa a declarat la cea mai recenta sedinta a CLM Braila ca la Craiova decizia s-a luat in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara – nu in CLM -, in care primarul Craiovei, in calitate de presedinte al Adunarii Generale a Actionarilor, a propus aplicarea unui coeficient  de scurgere egal cu zero si ca atare, reducerea la zero a taxei amintite.

Liberalii i-au inmanat primarului si un dosar cu documentele care au fost aprobate la Craiova, pentru a se inspira din procedura urmata acolo si a ajunge in cadrul ADI Dunarea Braila la aceelasi rezultat final – eliminarea taxei pe apa de ploaie. Petrica Popa i-a amintit edilului ca peste 10.000 de cetateni si-au dat semnatura pe petitia prin care se cere autoritatilor sa ia aceasta masura.

Mai mult, liberalul a comentat ca brailenii platesc nu numai pentru apa de ploaie: “Nu e numai apa de ploaie, mai e si grindina, mai e si zapada; iar uneori nu este deloc si cetatenii au platit si probabil vor plati ineficienta manageriala a fostei si actualei conduceri ADI Dunarea. Vorbesc de conducerea tehnica.

Chiar daca va deranjeaza, acesta este adevarul. Pierderile nu se produc prin evapo-transpiratie, ci prin neglijenta”.

Amintim ca la cea mai recenta sedinta CLM Braila, majoritatea PSD-ALDE-PND a respins proiectul initiat de liberali, privind mandatarea primarului Marian Dragomir (PSD) sa propuna in ADI Dunarea reducerea la zero a coeficientilor de scurgere si ca atare, reducerea la zero a taxei pe apa de ploaie.